Nestlé: 60% των κυριότερων τροφίμων μας δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγείας»

Nestlé: 60% των κυριότερων τροφίμων μας δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγείας»

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα δημοσίευμα που κοινοποίησαν οι Financial Times και που αδιαμφισβήτητα εκθέτει τη Nestlé αναφορικά με τα όσα πιστεύει η ίδια η εταιρεία για την ποιότητα πολλών προϊόντων της.  

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, παραδέχτηκε ότι πάνω από το 60% των κυριότερων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν «αναγνωρισμένα στάνταρ υγείας» («recognised definition of health») και ότι «ορισμένες από τις κατηγορίες και τα προϊόντα μας δεν θα είναι ποτέ υγιεινά, όσο και αν ανανεωνόμαστε».

Το εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, το οποίο επικαλούνται οι Financial Τimes, αναφέρει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία πάνω από 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα βαθμολογεί τα τρόφιμα σε κλίμακα 5 αστέρων και χρησιμοποιείται από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Access to Nutrition Foundation. Η Nestlé, που έχει μεταξύ άλλων τις μάρκες τροφίμων και ποτών όπως KitKat, Maggi και Nescaf, χαρακτηρίζει το όριο των 3,5 αστέρων ως το «αναγνωρισμένο ορόσημο για την υγεία».

Τα στοιχεία δεν αφορούν το βρεφικό γάλα, την τροφή για κατοικίδια, το τμήμα καφέ και επιστήμης της υγείας, που παρασκευάζει τρόφιμα για ανθρώπους με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου τα μισά από τα συνολικά ετήσια έσοδα της εταιρείας ύψους £72,7 δισ.

Πηγή: euro2day.gr

v