«Γέννησα πριν 4 μήνες κι ο άντρας μου δε σταματάει να ρωτάει πότε θα χάσω κιλά»

«Γέννησα πριν 4 μήνες κι ο άντρας μου δε σταματάει να ρωτάει πότε θα χάσω κιλά»

Κάθε μαμά ξέρει ότι μια εγκυμοσύνη δεν είναι εύκολη υπόθεση για το σώμα της, το οποίο αλλάζει ραγδαία και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση (εάν επανέλθει ποτέ). Και γι’ αυτό, κάθε γυναίκα που γίνεται μαμά οφείλει να αγκαλιάσει κάποιες από αυτές τις αλλαγές και να αγαπήσει το νέο της σώμα, το αναβαπτισμένο στα νερά της μητρότητας. Βέβαια, σ’ αυτό πρέπει να τη βοηθήσει και ο μπαμπάς και όχι να της τσακίζει την αυτοπεποίθηση όπως ο σύζυγος αυτής της αγανακτισμένης μητέρας.

«Γέννησα πριν 4 μήνες κι ο άντρας μου έχει πάθει εμμονή με τα κιλά μου. Με ρωτάει συνεχώς πότε θα τα χάσω και θέλει να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν στα κιλά που είχα πριν την εγκυμοσύνη. Του εξήγησα ότι είναι νωρίς ακόμα για να μπω στη διαδικασία μιας δίαιτας, αλλά εκείνος επιμένει να θέτει το θέμα ξανά και ξανά.

Δεν καταλαβαίνει καθόλου ότι μου προξενεί άγχος η στάση του και θα μπορούσα να πάρω κιλά από αυτό και μόνο. Ένας επιπλέον λόγος που δεν θα ‘πρεπε να το κάνει είναι επειδή ξέρει ότι υπήρξα θύμα bullying για τα κιλά μου ως παιδί και έκανα πολλά χρόνια να το ξεπεράσω και να προσέξω επιτέλους το σώμα μου.

Στο μεταξύ, δεν είναι και κανένας αδύνατος, αλλά άμα του το πω εγώ, λέει ότι στους άντρες τα λίγα έξτρα κιλά είναι γοητεία.

Ομολογώ ότι, για να ησυχάσει για λίγο, του είπα ψέμματα ότι έχασα 5 κιλά και ότι το ‘χω υπό έλεγχο. Καλύτερα να νομίζει ότι χάνω λίγο λίγο παρά να μου το χτυπάει κάθε μέρα. Το ερώτημα πως θα συμπεριφέρεται αργότερα εάν το παιδί μας παρουσιάσει πρόβλημα με τα κιλά του. Ελπίζω να είναι πιο εαίσθητος απ’ ότι με μένα.»

Πηγή: kidspot.com.au
v