«Δεν απαιτώ από την κόρη μου να ζητήσει συγγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος»

«Δεν απαιτώ από την κόρη μου να ζητήσει συγγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος»

Η Rachael Rogers είναι μία (ακόμα!) μαμά που κάνει θραύση στο Τik Tok καθώς μοιράζεται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς της και συμβουλές με τους...  506.400 ακολούθους της. Σ' ένα βιντεάκι της ωστόσο, στο οποίο αποκάλυψε γιατί δεν λέει στην κόρη της να ζητήσει συγγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος, έσπειρε τη διχόνοια ανάμεσα στους γονείς και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Στο βίντεο -το οποίο έχει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές!- η νεαρή μητέρα εξηγεί:

«Δεν λέω ποτέ στην κόρη μου να ζητήσει συγγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος, γιατί πραγματικά θέλω να καταλάβει το λάθος της. Υπάρχει ένα μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται προμετωπιαίος φλοιός, ο οποίος ελέγχει τις παρορμήσεις και τα συναισθήματα και είναι υπεύθυνος για την ήρεμη λήψη αποφάσεων. Στα παιδιά αργεί να αναπτυχθεί.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο να βλέπει κανείς ένα δίχρονο να ουρλιάζει, να κλαίει, να κλωτσάει, να δαγκώνει ή να χτυπάει. 

Τα παιδιά αποκτούν ενσυναίσθηση, όταν τους δίνουμε το καλό παράδειγμα. Τις προάλλες συνέβη αυτό στην οικογένειά μας. Η κόρη μου μόλις είχε ξυπνήσει και ο μπαμπάς της άρχισε να σέρνεται στο κρεβάτι με παιχνιδιάρικη διάθεση για να της δώσει ένα φιλί. Εκείνη νόμιζε ότι θα την πείραζε και έτσι τον χτύπησε. Ο πατέρας έφυγε απογοητευμένος.

Αντί να της φωνάξω ''Αυτό που έκανες δεν ήταν ωραίο, δεν πρέπει να χτυπάς τον μπαμπά σου. Ζήτα συγνώμη ", της είπα ''Είδες ότι ο μπαμπάς λυπημένος; Είδες το πρόσωπό του; Πληγώθηκε πολύ επειδή τον χαστούκισες. Δεν θα σε πειράξει. Προσπαθούσε να έρθει να σου δώσει ένα φιλί. Πάμε να του δώσεις ένα τώρα;''

Εκείνη συμφώνησε και λύθηκε το θέμα».

Ωστόσο, αρκετοί σχολίασαν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η μαμά αυτήν την κατάσταση. Κάποιος έγραψε «Κάποιες φορές το συγγνώμη είναι απαραίτητο για να μάθει ένα παιδί ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος».

Πηγή: thesun.co.uk

v