Όταν οι συννυφάδες είναι ενωμένες δεν φοβούνται καμία «θανάσιμη» πεθερά

Όταν οι συννυφάδες είναι ενωμένες δεν φοβούνται καμία «θανάσιμη» πεθερά

Μια «θανάσιμη» πεθερά δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, ειδικά εάν πρέπει να την αντιμετωπίσεις μόνη σου. Ευτυχώς, υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που έχεις δίπλα σου έναν πολύ καλό σύμμαχο: τη συννυφάδα σου. Όταν οι συννυφάδες δεν τρώγωνται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια της πεθεράς, μόνο κερδισμένες βγαίνουν. Η διχόνοια απλώς θρέφει τον κοινό τους «εχθρό», την ώρα που μια δυνατή συμμαχία θωρακίζει και τις δυο τους απέναντι σε κάθε είδους τερτίπια της μανούλας των καλών τους.

Οπότε, συννυφάδες ενωμένες ποτέ νικημένες γιατί:

Έχουν πάντα ένα σύμμαχο μέσα στο σόι

Κακά τα ψέμματα, μια δυναμική πεθερά δεν αντιμετωπίζεται κατά μέτωπο γιατί, όσο νά ‘ναι, διαθέτει αρκετά στρατηγικά πλεονεκτήματα, όπως η άμεση πρόσβαση στον γιο της και η επιρροή σε όλο του το σόι. Γι’ αυτό, μια πολύ καλή στρατηγική κίνηση για κάθε νύφη είναι να συνάψει ιερή συμμαχία με τη συννυφάδα της και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μην νιώσουν ποτέ μόνες απέναντι στο σόι των αντρών τους.

Ασκούν επιρροή στον άντρα τους μέσω του αδερφού του

Εάν τα αδέρφια έχουν μια δυνατή σχέση, όπως γίνεται συνήθως, μια νύφη που επικοινωνεί με τη συννυφάδα της έχει ακόμα έναν τρόπο να επηρεάσει τον άντρα της σε περίπτωση που εκείνος αρνείται να την ακούσει. Μπορεί να βάλει τη συννυφάδα της να «πιπιλίσει τ’ αυτιά» του άντρα της και εκείνος με τη σειρά του να μιλήσει στον αδερφό του, αφού οι πιθανότητες να ακούσει εκείνον είναι πολύ περισσότερες.

Τέσσερα αυτιά είναι καλύτερα από δύο

Μια νύφη που έχει... κακοπέσει, νιώθει συχνά ότι η πεθερά της την διαβάλλει πίσω απ’ την πλάτη της, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί δεν ξέρει καν τι έχει ειπωθεί. Τέσσερα αυτιά, ομως, είναι καλύτερα από δύο! Έτσι, εάν η συννυφάδα της είναι παρούσα σε κάποια «καταγγελία» της πεθεράς τους, μπορεί να ενημερώσει την ενδιαφερόμενη κι εκείνη να καταστρώσει την αντεπίθεση της αναλόγως.

Η δύναμή τους είναι υπολογίσιμη

Οι κακές πεθερές είναι λίγο σαν τα αγρίμια που μόλις μυρίσουν τον φόβο γίνονται πραγματικά θηρία και σε κατασπαράζουν. Μόνη της, μια νύφη θα λυγίσει αργά ή γρήγορα και θα γίνει βορά στις ορέξεις της πεθεράς της. Με τη συννυφάδα της στο πλευρό της, όμως, θα έχει κάποιον να της δίνει θάρρος και να κρατάει τα μπόσικα όταν η κατάσταση δυσκολεύει. Στην όψη μιας τέτοιας συμμαχίας, το «θηρίο» δεν μπορεί παρά να είναι πιο προσεκτικό.

Έχουν την αριθμητική υπεροχή

Όπως και να το κάνουμε, όσο ισχυρή και να είναι η πεθερά φόβητρο, οι δύο είναι περισσότρεοι από έναν κι έχουν το χρόνο με το μέρος τους. Αργά ή γρήγορα, η στρίγγλα θα κουραστεί να επιτίθεται σε δύο μέτωπα και να δέχεται αποκρούσεις και αντεπιθέσεις από δύο μεριές. Την ίδια στιγμή, οι συννυφάδες θα δυναμώνουν και θα εντείνουν την δική τους πίεση, μέχρι να την κάνουν σωστό… αρνάκι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v