Έφηβος πήγε στο σχολείο με φούστα επειδή του απαγόρευσαν να φοράει σορτς

Έφηβος πήγε στο σχολείο με φούστα επειδή του απαγόρευσαν να φοράει σορτς

Υπάρχουν σχολεία που έχουν συγκεκριμένους κανόνες ως προς την ένδυση των μαθητών, όπως η Ακαδημία Moffat Academy στο Dumfries and Galloway. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα τα αγόρια υποχρεούνται να φορούν μακριά παντελόνια και τα κορίτσια φούστες, χειμώνα καλοκαίρι. Έτσι όταν ένας μαθητής φόρεσε σορτς εξαιτίας της ζέστης, τον έστειλαν σπίτι του. Αυτό που δεν περίμεναν όμως ήταν τα αντίποινα του έφηβου...

Ο Shane Richardson ήταν ένα από τα δώδεκα αγόρια που πήραν αποβολή επειδή φόρεσαν βερμούδες και σορτσάκια μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού στο σχολείο τους. Τους είπαν ότι ο κανόνας της ακαδημίας επέτρεπε μόνο τα παντελόνια και τις φούστες - και ο 16χρονος το εκμεταλλεύτηκε για να επαναστατήσει!

Την επόμενη κιόλας μέρα, δανείστηκε τη σχολική φούστα της αδερφής του και πήγε να παρακολουθήσει μάθημα.

Όπως δήλωσε ο μαθητής «Δεν υπάρχει κλιματισμός στις αίθουσες διδασκαλίας λόγω του Covid19, οπότε οι τάξεις βράζουν. Δεν αντέχεται. Εφόσον μου απαγόρευσαν να φοράω σορτς, έβαλα τη φούστα της αδερφής μου. Κανείς δεν με σχολίασε αρνητικά, ούτε οι καθηγητές ούτε ο οδηγός που μας πηγαίνει σχολείο».
 
Όταν η μητέρα του 16χρονου ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά του γιου της είπε ότι οι κανόνες του σχολείου είναι απαράδεκτοι στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ τόνισε ότι είναι αδύνατο για ένα παιδί να παρακολουθήσει μάθημα όταν ασφυκτιά από τη ζέστη.

Μετά την «επίδειξη» του νεαρού, το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να επανεξετάσει την πολιτική του σχολείου. Έξυπνος ο νεαρός... Έφερε τους κανόνες του σχολείου στα μέτρα του.

Πηγή: metro.co.uk

v