Άγνωστος ηρεμεί αυτιστικό παιδάκι με τον πιο γλυκό τρόπο!

Άγνωστος ηρεμεί αυτιστικό παιδάκι με τον πιο γλυκό τρόπο!

Πραγματικά η καλοσύνη και η ευγένεια μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο - κι αν όχι τον κόσμο, σίγουρα τη μέρα κάποιου που περνάει δύσκολα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Natalie Fernando, μιας μαμάς που είχε βγει περίπατο με τον 5χρονο γιο της που έχει αυτισμό. Το αγοράκι έπαθε κρίση και εκεί που όλα έδειχναν να καταρρέουν, ένας άγνωστος τους βοήθησε με το πιο γλυκό τρόπο.

Όπως έγραψε η μαμά σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο μικρός της λατρεύει τους περιπάτους ωστόσο δεν αντέχει στη σκέψη ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους. Συνήθως προσπαθούν να κάνουν τον κύκλο έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνουν μεταβολή και να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η διαδρομή τους όμως αυτή τη φορά δεν άφηνε πολλά περιθώρια και το αγοράκι έπαθε κρίση πανικού. 

«Συνήθως μπορώ να το διαχειριστώ όμως αυτή τη φορά πραγματικά τα έχασα» είπε η Natalie.

Ο Rudy έπεσε στο έδαφος κλαίγοντας και ουρλιάζοντας. Διάφοροι περαστικοί κοντοστέκονταν για να χαζέψουν το «θέαμα», χωρίς όμως να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πανικόβλητη μαμά. Μέχρι που κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας ευγενικός κύριος, ο οποίος είχε βγει για τρέξιμο.

Έμαθε από τη μητέρα τι συμβαίνει και αμέσως ξάπλωσε στο έδαφος και άρχισε να μιλάει γλυκά στο παιδί για να το ηρεμήσει. Η Natalie απαθανάτισε τη στιγμή στο κινητό της και τη μοιράστηκε στο Facebook λέγοντας ότι αυτός ο άντρας είναι ο ήρωάς της και ότι συμπεριφέρθηκε με ευγένεια και σεβασμό στον γιο της.

Όπως ήταν φυσικό η φωτογραφία έγινε viral και συγκέντρωσε πολλά θετικές αντιδράσεις.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν γύρω μας παντού. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να δείξουμε λίγη ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Γι' αυτό αν δείτε μια μανούλα να προσπαθεί να ηρεμήσει το παιδάκι της, ρωτήστε αν θέλει βοήθεια και χαμογελάστε της.

v