«Θα σε αγαπήσω με όλη μου την καρδιά γι’ αυτό μην αργήσεις να έρθεις»

«Θα σε αγαπήσω με όλη μου την καρδιά γι’ αυτό μην αργήσεις να έρθεις»

Για κάποιες γυναίκες το δώρο της μητρότητας δεν έρχεται τόσο εύκολα. Είναι ένα ταξίδι δύσκολο με πολλά δάκρυα και απαιτεί μεγάλη ψυχή και κουράγια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας μια γυναίκα που προσπαθεί 4,5 χρόνια να αποκτήσει παιδάκι, γράφει αυτό το γράμμα με την ελπίδα να εμψυχώσει τόσο τον εαυτό της όσο και άλλες γυναίκες.

«Γεια σου αγάπη μου,

Δεν με έχεις γνωρίσει ακόμη, αλλά είμαι η μαμά σου. Σε σκέφτομαι συνέχεια εδώ και 4,5 χρόνια τώρα και κάνω ό, τι μπορώ για να σε φέρω στη ζωή μου. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε με τον μπαμπά σου και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο από ότι ελπίζαμε. Να ξέρεις όμως ότι ήδη σε αγαπάμε και ανυπομονούμε να σε αγκαλιάσουμε.

Πάντα πίστευα ότι θα σε είχα στην αγκαλιά μου μέχρι σήμερα. Σε λαχταρώ πολύ. Φαντάζομαι το πρόσωπό σου και αναρωτιέμαι αν μοιάζεις σε εμένα ή στον μπαμπά σου. Αν θα έχεις τα σκουρόχρωμα μαλλιά μου και τα μπλε μάτια του, το σταρένιο δέρμα του ή θα είναι ανοιχτόχρωμο κι ευαίσθητο όπως το δικό μου. Αναρωτιέμαι αν θα είσαι κοντούλικο ή πολύ ψηλό - ίσως να περάσεις σε ύψος και μένα και τον μπαμπά σου.

Πριν από λίγο καιρό άνοιξαν τα σχολεία και τα παιδάκια επέστρεψαν στις τάξεις τους. Δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ πώς θα είναι η πρώτη σου μέρα στο σχολείο. Πιθανότατα εγώ θα είμαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένη - σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να με κάνει κάτι να κλάψω. Άραγε θα έχεις άγχος και δεν θα θέλεις να με αποχωριστείς; Ή θα τρέξεις με ενθουσιασμό να γνωρίσεις καινούργιους φίλους. Ποιο θα είναι το αγαπημένο σου μάθημα; Ξέρω pvw ό,τι κι αν κάνειw εγώ θα είμαι περήφανη για σένα.

Το να σε περιμένω είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Μερικές μέρες χρειάζεται πολλή ενέργεια και δύναμη και ο καημένος ο μπαμπάς σου προσπαθεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα. Είναι υπέροχος άντρας. Αν είσαι αγόρι, θεέ μου, θα έχεις έναν καλό φίλο για όλη σου τη ζωή, αλλά γλυκιά μου αν είσαι κορίτσι, θα πρέπει να έρχεσαι σε μένα αν θέλεις να ακούσεις ''ναι''. Θα είναι υπερβολικά προστατευτικός απέναντί σου. Θα σε αγαπήσει τόσο πολύ! Όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω σου και σκοπός του θα είναι να είσαι το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο. 

Αυτή τη στιγμή έχω την πρώτη θέση στην καρδιά του, αλλά ανυπομονώ να την παραχωρήσω σε σένα.

Δεν μπορώ να τα παρατήσω αγάπη μου. Αυτό το ταξίδι είναι τόσο δύσκολο, όμως, μια φωνή μέσα μου ουρλιάζει να συνεχίσω. Χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο γιατι είσαι ένα πολύ ξεχωριστό παιδί. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει αλλά μια μέρα θα σε έχω!

Ανυπομονώ να σε κοιτάξω στην αγκαλιά μου και να φιλήσω το μικροσκοπικό σου πρόσωπο. Να σου τραγουδήσω και να σε νανουρίσω. Θα σε αγαπήσω με όλη μου την καρδιά γι’ αυτό μην αργήσεις να έρθεις. Δεν ξέρω αν η καρδιά μου θα το αντέξει.

Σε αγαπώ ολόψυχα,

Η μαμά σου που προσπαθεί»

Πηγή: amberizzo.com

v