Μπαμπάς δηλώνει... περήφανος που ο 14χρονός του δουλεύει 8ωρο 7 μέρες τη βδομάδα!

Μπαμπάς δηλώνει... περήφανος που ο 14χρονός του δουλεύει 8ωρο 7 μέρες τη βδομάδα!

Η εργατικότητα είναι μεγάλη αρετή και ιδιαίτερα αξιέπαινη σε μικρότερες ηλικίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, που αφορά έναν 14χρονο, μας προκαλεί μια αμηχανία δεδομένου ότι πρόκειται για παιδί.

 

Πρόσφατα, ένας μπαμπάς μοιράστηκε με μια ανάρτηση στο Facebook το γεγονός ότι ο γιος του εργάζεται στο Burger King, γνωστό εστιατόριο γρήγορου φαγητού, ενώ είναι μόλις 14 ετών. Μάλιστα δήλωσε πολύ περήφανος για τον έφηβο όχι μόνο γιατί έχει σταθερή δουλειά, αλλά και για το ότι εργάζεται καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Δεν τεμπελιάζει και πηγαίνει στο εστιατόριο απ' το πρωί και γυρνάει το βράδυ.

Ο πατέρας εξήγησε ότι το όνειρο του γιου είναι να αγοράσει αυτοκίνητο και γι' αυτό εργάζεται και αποταμιεύει από αυτή την ηλικία. Κάλεσε επίσης, τους χρήστες να παραδειγματιστούν από την στάση του εφήβου, τον οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε αξιοσέβαστο.

Και παρόλο που η εργατικότητα του νέου είναι αξιέπαινη, η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες να εναντιώνονται στην παιδική εργασία. Μερικοί ανέφεραν πως είναι ακόμα παιδί και πρέπει να απολαύσει κάθε λεπτό αυτής της ηλικίας.

Αναρωτιέστε πώς μπορούν 14χρονοι να εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο; Λοιπόν, μπορούν. Σύμφωνα με το νόμο στις ΗΠΑ, οι αιτούντες πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών. Ωστόσο, οι 14-15 ετών μπορούν επίσης να απασχοληθούν με ειδική άδεια εργασίας. Τα καθήκοντά τους, βέβαια, πρέπει να είναι περιορισμένα.

Πηγή: boredpanda.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v