Η κόρη μου διαλέγει προβληματικούς συντρόφους. Τι να κάνω ώστε να καταλάβει ότι υποτιμάει τον εαυτό της;

Η κόρη μου διαλέγει προβληματικούς συντρόφους. Τι να κάνω ώστε να καταλάβει ότι υποτιμάει τον εαυτό της;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 23 ετών. Διαλέγει συντρόφους άτομα με προβλήματα εργασιακά, οικονομικά αλλά και κοινωνικής φύσεως – ακόμα και με εθισμούς. Κάθε φορά που γνωρίζει κάποιον, ερωτεύεται τρελά και ξεχνάει τα πάντα ακόμα και το σπίτι μας. Στο μόνο που μένει τυπική είναι η δουλειά της- που επίσης επιλέγει με χαμηλά κριτήρια. Δεν ακούει καθόλου συμβουλές. Τι να κάνουμε ώστε να καταλάβει ότι υποτιμάει τον εαυτό της;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η υπέροχη κόρη σας δεν είναι πια παιδί, αλλά μια νεαρή γυναίκα σε μια πολύ όμορφη αλλά και πολύ απαιτητική φάση ζωής! Η φάση αυτή είναι γεμάτη ανοίγματα, αγωνίες, λαχτάρες, φόβους και ερωτήματα!

Τα ερωτήματά της ζητούν τις δικές τις απαντήσεις, για τον λόγο αυτό δεν ακούει τις συμβουλές σας. Χρειάζεται να της επιτρέψετε να «γεννήσει» τη δική της άποψη, τον δικό της τρόπο θέασης των πραγμάτων. Ο τρόπος αυτός μπορεί να έχει μικρή ή μεγάλη απόσταση από τον δικό σας, αυτό ωστόσο δεν τον κάνει να είναι λανθασμένος.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να της δείξετε εμπιστοσύνη. Είναι τόσο σημαντικό το βλέμμα που την κοιτάτε. Τόσο σημαντικός ο τρόπος που σας νιώθει δίπλα της, ακόμη και στις λάθος αποφάσεις που θα πάρει. Όχι για να τις τονίσετε, αλλά για να τις εμπεριέξετε γνωρίζοντας ήδη ότι μια καλή πορεία έχει και παρεκκλίσεις.

Εμπιστευτείτε την λοιπόν και καμαρώστε την για την ζωντάνια της, για την υπέροχη αποφασιστικότητα της να φτιάξει μια όμορφη σχέση και να την υπερασπιστεί!

Να τη χαίρεστε.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v