Έγινα μαμά στα 51 και τώρα προσπαθώ για δίδυμα στα 56 μου - έχω πολλή αγάπη να δώσω

Έγινα μαμά στα 51 και τώρα προσπαθώ για δίδυμα στα 56 μου - έχω πολλή αγάπη να δώσω

Για κάποιες γυναίκες το κάλεσμα της μητρότητας έρχεται αργότερα στη ζωή τους, όπως στην περίπτωση της Susan Rufrano-Waitzman. Έγινε μαμά για πρώτη φορά στα 51 της και συνειδητοποίησε ότι έχει πολλή αγάπη να δώσει ακόμα και έτσι 5 χρόνια αργότερα, αποφάσισε να προσπαθήσει για... διδυμάκια.

Η Susan αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην επαγγελματική ζωή και για πολλά χρόνια δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να αποκτήσει παιδί. Όλα άλλαξαν ωστόσο, όταν γνώρισε τον άντρας της στα 44 της.

«Δεν είχα στο μυαλό μου να παντρευτώ ή να κάνω παιδιά όταν ήμουν νέα. Η επιθυμία αυτή γεννήθηκε όταν γνώρισα τον άντρα μου» είπε σε συνέντευξή της. Το 2012 έμεινε έγκυος φυσικά στα 46 της χρόνια όμως η χαρά της δεν κράτησε για πολύ καθώς απέβαλε στις 9 εβδομάδες.

Παρά την απογοήτευση του ζευγαριού, δεν το έβαλαν κάτω και επέλεξαν τον δρόμο της εξωσωματικής. Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες και αφού πέρασαν 4 χρόνια έμεινε έγκυος στην κόρη της.

«Ούρλιαξα από χαρά όταν έμαθα ότι η εξωσωματική πέτυχε αυτή τη φορά» δήλωσε.  Παρόλο που είχε μια εύκολη εγκυμοσύνη, η εμπειρία της γέννας ήταν τραυματική καθώς κόντεψε να χάσει το μωρό της εξαιτίας επιπλοκών. Στο τέλος όμως όλα πήγαν καλά και έγινε μαμά στα 51 της χρόνια.

Το κοριτσάκι της τώρα είναι 4 χρονών και εκείνη με το σύζυγό της ελπίζουν σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη παρά τα 56 της χρόνια. «Θέλω η κόρη μου να έχει αδερφάκι. Πάντα ήθελα δίδυμα» είπε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αρκετοί την κρίνουν αυστηρά λόγω της ηλικίας της.

«Δεν αφήνω τα αρνητικά σχόλια κάποιων να με επηρεάσουν. Νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω και θέλω να δώσω κουράγιο σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μαμάδες σε μεγάλη ηλικία. Μην το βάζετε κάτω!» κατέληξε.

Είναι αναμενόμενο όταν έχεις μέσα σου αγάπη να θέλεις να τη δώσεις στα παιδιά σου. Και σε αυτό η ηλικία δεν παίζει ρόλο.

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v