Μαμά πλήρους απασχόλησης: δεν έχουμε 1 δουλειά αλλά 50!

Μαμά πλήρους απασχόλησης: δεν έχουμε 1 δουλειά αλλά 50!

Το να αφήσεις την δουλειά σου για να αφοσιωθείς στα παιδιά σου δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Παραμένει όμως μια προσωπική επιλογή που κάνουν πολλές γυναίκες, καθώς πιστεύουν ότι θα ωφελήσει την οικογένειά τους. Το ότι δεν εργάζονται σε μια εταιρεία δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν σκληρά. Όπως λέει και αυτή η μαμά «δεν έχω 1 δουλειά αλλά 50».

«Δεν κάνω μια δουλειά. Κάνω 50...

Με άλλα λόγια, δεν έχω δουλειά που φέρνει στο σπίτι μια σταθερή αμοιβή. Ωστόσο, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δουλέψει τόσο σκληρά όσο τώρα.

Είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης και προς αποφυγή παραξεγήσεων, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ήταν επιλογή μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη που μπορώ να μείνω στο σπίτι και να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

Βλέπω καθημερινά την εξέλιξή τους και τα καθοδηγώ όσο καλύτερα μπορώ. Χαίρομαι αφάνταστα που δεν χρειάζεται να απαντάω σε εκατοντάδες email και τηλέφωνα και, που δεν χρειάζεται να αγχώνομαι για το πώς θα φτάσω στη δουλειά μου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μου αρέσει που φτιάχνω μια όμορφη καθημερινότητα για τα παιδιά μου με πολλή αγάπη και που φροντίζω το σπίτι μου.

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Απεχθάνομαι να καθαρίζω συνέχεια, πάνω από τρεις φορές τη μέρα. 

Απεχθάνομαι τη σκέψη ότι κανείς δεν με εκτιμάει ενώ η λίστα με τα όσα έχω να κάνω μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ούτε μου αρέσει που είμαι υπεύθυνη για το σούπερ μάρκετ, αλλά παρόλα αυτά δεν φέρνω λεφτά στο σπίτι.

Κάποιες μέρες είναι δύσκολες, όμως, ξέρω ότι τα μικρά μου μεγαλώνουν γρήγορα και αυτή η εποχή θα περάσει γρήγορα.

Και ναι, είμαι η προσωπική τους δασκάλα στο σπίτι, ο σοφέρ τους, ο σεφ τους, η νοσοκόμα τους, η στιλίστριά τους, η σύμβουλός τους, η καθαρίστριά τους όμως πάνω απ' όλα είμαι η μαμά τους.

Και καθώς βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, ποτέ μου δεν ένιωσα πιο απαραίτητη και πιο ολοκληρωμένη στη ζωή μου. Είμαι πολύ περήφανη για όσα κάνω.

Είμαι μια μη εργαζόμενη μαμά»

Πηγή: kidspot.com.au

v