Μητσοτάκης: Θα ανοίξει ο εμβολιασμός για παιδιά 12-15 χωρίς να είναι υποχρεωτικός

Μητσοτάκης: Θα ανοίξει ο εμβολιασμός για παιδιά 12-15 χωρίς να είναι υποχρεωτικός

Κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ υποχρεωτικός.

Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, καθώς το θέμα φαίνεται να συζητιέται από την Επιτροπή. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. 

Μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Όσον αφορά μικρότερες ηλικίες δεν γίνεται καμιά συζήτηση, καθώς το εμβόλιο της Pfizer είναι εγκεκριμένο για 12 ετών κι άνω, ενώ αντίστοιχη έγκριση αναμένεται να λάβει και το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού των εφήβων είναι ήδη ανοιχτή από την περασμένη Πέμπτη. Κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15, όπως προανήγγειλε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πηγή: cnn.gr

v