«Είμαι κοκκαλιάρα απ' τη φύση μου κι έχω βαρεθεί να μου λένε ότι πρέπει να τρώω»

«Είμαι κοκκαλιάρα απ τη φύση μου κι έχω βαρεθεί να μου λένε ότι πρέπει να τρώω»

«Σκελετούλα σ’ αγαπάω σκελετούλα» τραγούδησε κάποτε ο Χρήστος Δάντης υμνώντας τα «αδύνατα σκαριά» και απομυθοποιώντας το στερεότυπο ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν «πιασίματα». Παρ’ όλ’ αυτά, οι άνθρωποι δεν έχουν πάψει να ασχολούνται με το πως φαίνεσαι και να δίνουν μάλιστα και συμβουλές βελτίωσης χωρίς να τους έχουν ζητηθεί… Όπως συνέβη και στην περίπτωση αυτής της κοπέλας που τυχαίνει να είναι πιο αδύνατη από αυτό που κάποιοι θεωρούν «κανονικό».

Η TikToker Μπέκα Τζόνσον είναι μια πανέμορφη και υγιέστατη αδύνατη κοπέλα, αλλά φαίνεται πως δεν το βλέπουν όλοι αυτό. Όπως αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους πρόσφατα κάποια κυρία τη είδε σε ένα καφέ, όπου είχε πάει με το αγόρι της για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, και στάθηκε από πάνω της κοιτάζοντάς την επίμονα.

Η Μπέκα παραξενεύτηκε και πριν προλάβει να πει κάτι, η κυρία της είπε με θράσος: «Θεέ μου, είσαι πάρα πολύ αδύνατη. Πρέπει να τρως περισσότερο. Φάε λίγο παγωτό για αρχή.»

«Ήθελα να εκραγώ», λέει η Μπέκα, «γιατί στεκόταν εκεί μπροστά μου χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που μόλις είπε δεν ήταν καθόλου σωστό. Δεν είχε το δικαίωμα να μου το πει.»

«Μάζεψα όλη την ψυχραιμία μου», συνεχίζει, «και της είπα ότι αυτό που μόλις είπε δεν ήταν πολύ ευγενικό». Η κυρία όμως είχε ακόμη μια απίθανη απάντηση: «Τι εννοείς δεν ήταν ευγενικό; Αδύνατη σε είπα, δεν σε είπα χοντρή.»

«Εκεί η ψυχραιμία μου εξαντλήθηκε», λέει η Μπέκα, «της είπα απλώς να ξεκουμπιστεί από μπροστά μου και να φροντίσει να μην το ξαναπεί αυτό σε κανέναν».

Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι παχουλές που αντιμετωπίζουν την κακόβουλη κριτική του καθενός, αλλά και οι αδύνατες, αφού αν κάποιος θέλει να γίνει κακός θα βρει την αφορμή ό,τι και να κάνεις.

Πηγή: thesun.co.uk
v