Γονιός μαθητή που έμεινε εκτός ΑΕΙ απειλεί με μήνυση τη Ν. Κεραμέως

Γονιός μαθητή που έμεινε εκτός ΑΕΙ απειλεί με μήνυση τη Ν. Κεραμέως

Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους τις νομικές του κινήσεις είναι ο πατέρας του υποψηφίου που έμεινε εκτός ΑΕΙ, παρά την εξαιρετική του επίδοση, μετά το εξώδικο διαμαρτυρίας που έστειλε στη Νίκη Κεραμέως.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης είναι ένας από τους χιλιάδες Ελληνες γονείς των οποίων τα παιδιά έμειναν εκτός ΑΕΙ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θεσπίστηκε φέτος μετά από απόφαση της Νίκης Κεραμέως.

Είναι, παράλληλα όμως, και ο πρώτος που προχώρησε σε νομική κίνηση αφού την Πέμπτη κατέθεσε εξώδικό στην Υπουργό Παιδείας, όπως γνωστοποίησε το Alfavita.gr.

«Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν είχα άλλη επιλογή πέρα από το εξώδικο», λέει οργισμένος ο κ. Σταμάτης.

«Μετά από μία τέτοια σχολική σεζόν, με χιλιάδες ώρες τηλεκπαίδευσης, όπως έγινε αυτή τέλος πάντως, το σοκ του εγκλεισμού και τα γενικότερα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, μπαίνει βάση εισαγωγής. Κάτι το οποίο μάθαμε κατά τον Απρίλιο. Με άλλο προγραμματισμό άρχισε η χρονιά, με άλλον τελείωσε», συμπληρώνει.

«Θα περιμένω για συγκεκριμένες απαντήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αν αυτές δεν δοθούν και αν το μέτρο δεν παρθεί πίσω, η κα Κεραμέως θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος» τονίζει ο κ. Σταμάτης.

Καταλήγει δε ως εξής: «Αυτά τα πράγματα που συνέβησαν εφέτος είναι παράλογα, δεν έχουν κάποια λογική. Αλλαξαν τα κριτήρια μέσα στη χρονιά, δημιουργήθηκε σύγχυση. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι και δεν θα περάσει έτσι.»

Πηγή: news247.gr

v