5 καλοί λόγοι να αυνανίζεστε συχνότερα

5 καλοί λόγοι να αυνανίζεστε συχνότερα

«Περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά...» τραγούδησε κάποτε η Δέσποινα Βανδή και μίλησε στην καρδιά πολλών από εμάς που έχουμε καταφύγει αρκετές φορές στην αυτοϊκανοποίηση για να εκτονωθούμε όπως θέλουμε. Κι όμως, ο αυνανισμός δεν θα ‘πρεπε να είναι απλώς μια εναλλακτική λύση ή μια βαλβίδα αποσυμπίεσης απ’ τα ζόρια της ημέρας, αλλά μια συχνή απόλαυση – ένα κέρασμα στον εαυτό μας. Οι λόγοι; Πολλοί και ουσιαστικοί.

Μειώνει το άγχος

Οτιδήποτε κάνουμε για να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα (ή και εντός της ημέρας), λειτουργεί ευεργετικά απέναντι στο στρες που έχουμε συσσωρεύσει – αμβλύνει την ένταση και διώχνει το άγχος. Δεν χρειάζεται να είναι σεξουαλικής φύσεως, αλλά αν είναι κιόλας, όπως ο αυνανισμός, τότε έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφού η σεξουαλική εκτόνωση αποτελεί από τα σημαντικότερα αγχολυτικά που μας εχει δώσει η φύση.

Σας φτιάχνει τη διάθεση

Είναι γνωστό ότι η απόλαυση κάθε είδους πυροδοτεί στο σώμα την έκκριση συγκεκριμένων ορμονών (ενδορφίνη, ντοπαμίνη κλπ.) που μας κάνουν, τρόπον τινά, πιο... ευτυχισμένους. Ειδικά όταν η απόλαυση αυτή είναι τόσο βαθιά όσο ένας καλός οργασμός – χωρίς το άγχος του συγχρονισμού ή των σεξουαλικών επιδόσεων – τα αποτελέσματά της στη διάθεσή μας μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα.

Ανεβάζει τη λίμπιντο

Εδώ που τα λέμε, ο συζυγικός βίος, τα καθημερινά βάρη και η αδιάκοπη φροντίδα των παιδιών, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συχνό σεξ. Ο αυνανισμός, όμως, είναι κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και την ώρα του μπάνιου κι έχει την ευεργετική ιδιότητα να διατηρεί τη λίμπιντο ψηλά για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μόνοι με τον σύντροφό σας. Επιπλέον, ακονίζοντας τη διάθεση για σεξ, ίσως καταφέρετε να το κάνετε και συχνότερα.

Χαλαρώνει τους μυς

Ίσως να έχετε προσέξει ότι μετά το σεξ το σώμα σας μοιάζει συχνά πιο ευλύγιστο και νιώθετε μια ευεξία που δεν μοιάζει με τίποτε άλλο. Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε και με τον αυνανισμό, ειδικά αν έχετε τη δυνατότητα να… αλλάζετε στάσεις κατά τη διάρκειά του και φυσικά αν πετύχετε έναν συνατό οργασμό. Στη διαδικασία συμμετέχει ολόκληρο το σώμα και αποβάλλει πάρα πολλή από την ένταση που έχει μαζέψει απ’ την κούραση της μέρας.

Βελτιώνει τον ύπνο

Κατά συνέπεια, ο αυνανισμός πριν τον ύπνο δίνει την ευκαιρία στο σώμα να εκτονωθεί και να πέσει σε κατάσταση ύπνωσης. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κοιμάστε και γρηγορότερα και καλύτερα, αφού η τελευταία δραστηριότητα της ημέρας σας είναι κάτι απολαυστικό και χαλαρωτικό συνάμα. Με λίγα λόγια, αντί να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε μουσική μπορεί να χαρίσετε στον εαυτό σας έναν υπέροχο βραδυνό οργασμό.

v