Νόμιζε πως δεν θα γίνει μαμά ώσπου έμεινε έγκυος 2 φορές σε 1 εβδομάδα!

Νόμιζε πως δεν θα γίνει μαμά ώσπου έμεινε έγκυος 2 φορές σε 1 εβδομάδα!

Από μικρό κορίτσι ακόμη, η Κίμπερλι Τριπ λαχταρούσε να γίνει μαμά μέχρι που, στα 15 της, οι γιατροί της είπαν ότι είχε πολυκυστικές ωοθήκες και, εξαιτίας αυτού του συνδρόμου, ίσως να μην τα κατάφερνε ποτέ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η Κίμπερλι δεν έχασε τις ελπίδες της. Ούτε τότε, ούτε μετά από αρκετά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να συλλάβει φυσιολογικά. Βλέποντας ότι αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί, τα έβαλαν κάτω με τον σύντροφό της και αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος να κάνουν οικογένεια ήταν να καταφύγουν στη λύση της εξωσωματικής.

Της πήρε αρκετό χρόνο προετοιμασίας, σωματικής και ψυχολογικής, αλλά χάρη στην υπομονή και την επιμονή της, μετά από τέσσερις απόπειρες, έμεινε επιτέλους έγκυος.

Που να ‘ξερε ότι τα μαντάτα δεν ήταν απλώς ευχάριστα, αλλά έκρυβαν και μια απίθανη έκπληξη. Ο πρώτος της υπέρηχος μετά το χαρμόσυνο γεγονός της σύλληψης έδειξε δίδυμα. Καθόλου απίθανο για εξωσωματική, θα μου πείτε. Κι όμως, η σύλληψή τους είχε γίνει με μια εβδομάδα διαφορά και όπως της είπαν οι γιατροί, το ένα από τα δύο παιδιά που κυοφορούσε το είχε συλλάβει με φυσιολογικό τρόπο.

«Είχαμε μεταφέρει μόνο ένα έμβρυο», λέει η Κίμπερλι, «οπότε ήμασταν σίγουροι ότι δεν περιμένω δίδυμα. Όταν είδαμε τον υπέρηχο, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Ο γιατρός μας εξήγησε, αλλά δεν ξέραμε καν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.»

Κι όμως, το φαινόμενο μια γυναίκα να μένει έγκυος ενώ είναι έγκυος, η πολλαπλή κύηση δηλαδή, είναι κάτι που συμβαίνει και τα μωρά θεωρούνται δίδυμα επειδή γεννιούνται μαζί. Στην περίπτωση της Κίμπερλι, ο γιατρός έδωσε την εξήγηση ότι η αγωγή για την εξωσωματική ανέβασε τα επίπεδα γονιμότητας στον οργανισμό της και επέτρεψε να συμβεί και μια φυσιολογική σύλληψη παράλληλα, αφού το ζευγάρι δεν χρησιμοποιούσε προστασία εκείνη την περίοδο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι», λέει η νέα μαμά για τα 15 μηνών αγγελούδια της, «εκεί που νόμιζα ότι δεν θα κάνω ποτέ μου παιδιά, βρέθηκα με δύο μικρούλια στην αγκαλιά μου. Είναι σαν να ζω ένα θαύμα».

Πηγή: thesun.co.uk

v