5 τύποι τοξικών συζύγων που θα χωρίσεις θες δε θες

5 τύποι τοξικών συζύγων που θα χωρίσεις θες δε θες

Κανένας γάμος δεν ξεκινά για να διαλυθεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις στην πορεία, ειδικά αν ο έρωτας σε είχε τυφλώσει και ανακαλύψεις τα ελαττώματα του συντρόφου σου κατόπιν εορτής. Όχι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετριάσουν τα κακά του χαρακτήρα τους και να προσαρμοστούν στις ανάγκες του έγγαμου βίου χωρίς να τρελάνουν τον σύντροφό τους, αλλά εάν δεν το κάνουν δύσκολα θα τους αντέξει ο άλλος. Ειδικά, εάν ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες συζύγων...

Ο αθεράπευτος μαμάκιας

Αν και δεν είναι καθόλου κακό ένας άντρας να αγαπάει τη μαμά του, υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που έχουν πάει την προσκόλληση στη μάνα τους σε άλλο επίπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί εκδηλώνουν το «κόλλημά» τους ακόμα πιο έντονα μόλις παντρευτούν λες και ξαφνικά τους λείπει η μανούλα τους. Φυσικά, αν αυτή η συμπεριφορά δεν κοπεί νωρίς, μπορεί να κάνει τη ζωή της συζύγου αφόρητη και να οδηγήσει τον γάμο στη διάλυση με μαθηματική ακρίβεια.

Ο χειριστικός νάρκισσος

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιληφθείς έναν νάρκισσο παρά μόνο όταν η πορεία της ζωής σου αρχίζει να εφάπτεται πλήρως με εκείνη της δικής του. Τότε είναι που προσπαθεί να πάρει το τιμόνι με πλάγια μέσα και να σε μετατρέψει σε ένα συναισθηματικό υποχείριό του. Είναι πάντα το θύμα, έχει μονίμως ανάγκες, ζητάει συνέχεια προσοχή και σταδιακά η ζωή μαζί του γίνεται ένα γαϊτανάκι τύψεων χωρίς τέλος. Ώσπου, αποφασίζεις να το δώσεις!

Ο ζηλιάρης μέχρι παράνοιας

Δεν είναι και λίγοι όσοι θεωρούν τη ζήλια το… αλατοπίπερο μιας σχέσης και σε ένα βαθμό, μπορεί και να είναι. Αρκεί ο ζηλιάρης σύντροφος να μην ξεπερνάει κάποια όρια, γιατί τότε η ζήλεια γίνεται μπούκοβο και τα καίει όλα. Ειδικά μετά το γάμο, που και οι δύο σύντροφοι χρειάζονται την κοινωνικοποίηση όσο ποτέ, εάν ο σύντροφός σας κάνει σκηνές χωρίς λόγο και η ζήλεια του γίνεται παράνοια, πολύ δύσκολα θα κρατήσει η παντρειά.

Ο εργασιομανής τσιγγούνης

Δε νομίζω να υπάρχει καμια γυναίκα που δηλώνει ανεκτική στην τσιγγουνιά, αλλά καμιά φορά άλλον παντρεύεσαι και άλλος σου βγαίνει κάτω απ’ την πίεση της καθημερινότητας. Δυστυχώς, όσο θετικό και αν είναι ο σύντροφός σου να είναι εργατικός και οικονόμος, άλλο τόσο καταστροφικό για τον γάμο είναι να του γίνονται όλα αυτά δεύτερη φύση και να μετατρέπεται σταδιακά σε εργασιομανή και τσιγγούναρο.

Ο αναβλητικός τεμπέλης

Στον αντίποδα του προηγούμενου, είναι ένας άλλος άντρας που τον καταλαβαίνεις μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο, αφού πιο πριν είναι πρώτος στην καλοπέραση και στα γλέντια – αυτά που σε ενδιαφέρουν δηλαδή. Κάποιες φορές, όμως, όταν τα πράγματα σοβαρεύουν αυτοί οι ωραίοι τύποι αποδεικνύονται ανίκανοι να διαχειριστούν τα οικογενειακά βάρη και καταλήγουν πίσω στον καναπέ τους, άνεργοι, υπέρβαροι και… χωρισμένοι!

v