«Εφόσον η γυναίκα μου ξυπνάει για να θηλάσει δεν υπάρχει λόγος να ξενυχτάω»

«Εφόσον η γυναίκα μου ξυπνάει για να θηλάσει δεν υπάρχει λόγος να ξενυχτάω»

Μπαμπάς προκάλεσε με τη δήλωσή του ότι δεν θέλει να ξυπνάει τα βράδια για να αλλάζει πάνα στο νεογέννητο μωρό του από τη στιγμή που η γυναίκα του ήδη ξενυχτάει επειδή θηλάζει. Μάλιστα, είπε «έχω ανάγκη από 8ωρο ύπνο».

Σε ανάρτησή του στο Reddit, ο μπαμπάς εξήγησε ότι αυτός και η σύζυγός του καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί πριν από 5 εβδομάδες. Η γυναίκα του το θηλάζει αποκλειστικά, ενώ σημείωσε ότι το μωράκι ξυπνάει 3 έως 4 φορές τη νύχτα και ο θηλασμός διαρκεί γύρω στα 40 λεπτά τη φορά.

Όταν ξυπνάει, λοιπόν, το νεογέννητο ο μπαμπάς σηκώνεται επίσης για να αλλάξει την πάνα του, δίνοντας έτσι χρόνο στη γυναίκα του να ηρεμήσει λίγο και να ξεκουραστεί. Ακούγεται δίκαιο, σωστά; Λοιπόν, όχι σύμφωνα με αυτόν τον άντρα, ο οποίος πιστεύει ότι η εξαντλημένη σύζυγός του μπορεί επίσης να αλλάξει όλες τις πάνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς έχει ήδη ξυπνήσει.

«Η γυναίκα μου και εγώ αποκτήσαμε μωρό πριν από 5 εβδομάδες. Ξυπνάει 3-4 φορές τη νύχτα για να θηλάσει - κάτι που διαρκεί από 20-40 λεπτά τη φορά. Το πρόβλημά μου είναι ότι από τη στιγμή που η σύζυγός μου είναι ξύπνια, θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάζει και τις πάνες του μικρού. Προσφέρθηκα να σηκώνομαι κάποιες φορές να αλλάζω κι εγώ το μωρό, αλλά δεν της αρκεί. 

Πιστεύει ότι κάθε φορά πρέπει να αλλάζω εγώ το παιδί γιατί εκείνη θηλάζει και έτσι θα είναι δίκαιο. Λέει ότι έτσι θα έχει τον χρόνο να πάει στο μπάνιο, να πιει νερό κτλ. Για εκείνη είμαι ένας γκρινιάρης που με το ζόρι σηκώνεται.

Τώρα έχουμε και οι δυο άδεια, αλλά όταν γυρίσω πίσω στη δουλειά θα χρειάζομαι 8ωρο ύπνο. Εκείνη έχει άδεια μητρότητας για τους επόμενους 18 μήνες. Να πω επίσης, ότι πέφτουμε για ύπνο 9 και εγώ στις 6 σηκώνομαι για να βγάλω βόλτα τα σκυλιά μας. Εκείνη ξυπνάει μια- δυο ώρες αργότερα με το μωρό.»

Οι χρήστες του Reddit στην πλειοψηφία τους όμως δεν έδειξαν να καταλαβαίνουν τη στάση του και τον έκριναν αυστηρά. Μάλιστα, ένας έγραψε «Το παιδί έχει κοινές ευθύνες και θέλει συνεργασία. Πρέπει να μεγαλώσεις επιτέλους και να μοιραστείς το βάρος - πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι μπαμπάς. Ναι, είναι δύσκολο αλλά αυτή τη στιγμή σου δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσεις τι είδους πατέρας και σύζυγος θέλεις να γίνεις».

Πηγή: mirror.co.uk

v