Mαμά δίνει στον 7χρονο γιο της 6 ευρώ την εβδομάδα για να στρώνει το κρεβάτι του

Mαμά δίνει στον 7χρονο γιο της 6 ευρώ την εβδομάδα για να στρώνει το κρεβάτι του

Το χαρτζιλίκι των παιδιών είναι ένα μεγάλο θέμα που προβληματίζει αρκετά τους γονείς! Κάποιοι επιλέγουν να τους δίνουν ένα ποσό στο τέλος της εβδομάδας ή του μήνα, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τα παιδιά να «κερδίζουν» τα χρήματά τους κάνοντας συγκεκριμένες δουλειές στο σπίτι.

Ωστόσο, η ηλικία που ξεκινάμε να τους δίνουμε χαρτζιλίκι καθώς και το ποσό που θα παίρνουν, ποικίλουν από οικογένεια σε οικογένεια. Μία μαμά, για παράδειγμα, έγραψε σε ένα φόρουμ για γονείς πως αποφάσισαν με τον άντρα της να δίνουν στον 7χρονο γιο τους 6 ευρώ την εβδομάδα με την προϋπόθεση ότι θα στρώνει κάθε πρωί το κρεβάτι του. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος τους ζήτησε ένα παιχνίδι από τους γονείς του κι εκείνοι του απάντησαν πως πρέπει να το κερδίσει κι έπειτα από συζητήσεις, κατέληξαν στην παραπάνω συμφωνία. 

«Είναι αρκετά ώριμος για την ηλικία του και βλέποντας την μεγάλη εικόνα, νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο του διδάσκουμε την αξία των χρημάτων. Επιπλέον, τον ενθαρρύνουμε να κάνει τις δουλειές που μέχρι τώρα αμελεί» έγραψε η μητέρα του. 

Οι περισσότεροι γονείς συμφώνησαν με την πρωτοβουλία της, αλλά διαφώνησαν με το ποσό: «Έξι ευρώ την εβδομάδα ισοδυναμούν με 24 ευρώ τον μήνα!» έγραψε κάποιος. «Είναι πολλά λεφτά για ένα τόσο μικρό αγόρι!». 

Κάποιος άλλος, επισήμανε ότι δίνει λιγότερο από 3 ευρώ στον 10χρονο γιο του, ενώ μία μαμά εξέφρασε την ανησυχία της πως αν το 7χρονο αγόρι παίρνει τώρα 6 ευρώ, στα 15 θα ζητάει τα τριπλάσια. 

Παρόλα αυτά, το χαρτζιλίκι των παιδιών είναι ένα απολύτως προσωπικό θέμα και κάθε οικογένεια κινείται ανάλογα με τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και φυσικά το πορτοφόλι της!

Πηγή: Mirror

v