Δεν θέλω παιδιά, αλλά θα δωρίσω τα ωάριά μου σε όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν

Δεν θέλω παιδιά, αλλά θα δωρίσω τα ωάριά μου σε όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν νιώθουν να χτυπάει το καμπανάκι της μητρότητας και παίνρουν τη συνειδητή απόφαση να μην κάνουν παιδιά. Πόσες όμως, συνδυάζουν αυτή την απόφαση με την κίνηση να βοηθήσουν έμπρακτα όσες γυναίκες θέλουν παιδιά αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν;

Η 30χρονη Τζες Φλάερτι ήξερε εδώ και καιρό ότι δεν θέλει ν’ αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά δεν της είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιους άλλους να κάνουν οικογένεια. Ώσπου είδε μια ανάρτηση από την αγαπημένη της τραγουδίστρια, η οποία αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον πολυετή αγώνα της με την υπογονιμότητα και το ευτυχές τέλος μετά από μια πετυχημένη εξωσωματική.

«Διαβάζοντας την ιστορία της», λέει η Τζες, «και βλέποντας πόσο ευτυχισμένη ήταν τώρα που κυοφορούσε επιτέλους το παιδί που λαχταρούσε, ένιωσα ότι θέλω κι εγώ να βοηθήσω κάποιους που πασχίζουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν. Η ανάρτησή της ήταν ένας οιωνός για μένα».

Κάπως έτσι, τον Ιούνιο που μας πέρασε, η Τζες ξεκίνησε τη διαδικασία δωρεάς ωαρίων σε εξειδικευμένη κλινική του Λίβερπουλ.

«Γνωρίζω από παλιά ομόφυλα ζευγάρια που είχαν την επιθυμία να αποκτήσουν κάποτε ένα παιδί και τώρα έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι για αυτούς ή για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ζητήματα γονιμότητας», λέει η πανευτυχής δότρια.

Ένας λόγος που μοιράστηκε την ιστορία της δημοσίως είναι για να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να γίνουν δότριες ωαρίων για ανθρώπους που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσιολογικά.

«Απ’ το πρώτο ραντεβού με ενημέρωσαν για όλα όσα θα πρέπει να κάνω με κάθε λεπτομέρεια», τονίζει η Τζες, «Δεν είναι απλή διαδικασία, αλλά οι ειδικοί είναι πάντα δίπλα σου ώστε να πάνε όλα καλά».

Πηγή: liverpoolecho.co.uk

v