Μπήκε στην εμμηνόπαυση στα 13 και της είπαν ότι δεν θα κάνει ποτέ παιδιά - έκανε 2!

Μπήκε στην εμμηνόπαυση στα 13 και της είπαν ότι δεν θα κάνει ποτέ παιδιά - έκανε 2!

Η ιστορία της Claire Pape για το πώς έγινε μητέρα φαντάζει απίστευτη και δίνει πολύ κουράγιο σε όσες γυναίκες προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά. Η 43χρονη τώρα μαμά, έχει 2 υπέροχα πιτσιρίκια που τη λατρεύουν, όμως, οι γιατροί πριν μερικά χρόνια της είχαν πει ότι δεν μπορεί να μείνει έγκυος, μιας και μπήκε στην εμμηνόπαυση όταν ήταν μόλις 13 χρονών.

Στην Claire είχε έρθει μόνο μια φορά περίοδος μέχρι την εφηβεία της και αμέσως μετά μπήκε στην εμμηνόπαυση σε ηλικία 13 ετών. Είχε όλα τα συμπτώματα όπως εξάψεις, έντονες εφιδρώσεις και πολλές μεταβολές στη διάθεσή της. Τόσο οι γονείς της, όσο και οι γιατροί της πίστευαν ότι περνούσε μια δύσκολη εφηβεία. Μέχρι που συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει, όταν δεν της ξαναήρθε η περίοδος.

Στα 17 της χρόνια, οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει μαμά. Σήμερα ωστόσο, έχει έναν 15χρονο γιο τον Louie και μια 5χρονη κόρη την Isabelle, 5, χάρη στην βοήθεια της εξωσωματικής.

«Μοιράζομαι την ιστορία μου για να δώσω ελπίδα σε άλλες γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια», είπε η Claire «Oι ωοθήκες μου δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Διαλύθηκαν. Είναι αποκαρδιωτικό, αλλά είναι κάτι που αναγκάστηκα να αποδεχτώ σε πολύ μικρή ηλικία».

Συνέχισε λέγοντας ότι πάντοτε ήθελε να γίνει μητέρα και της είχε κοστίσει που δεν μπορούσε «Έκανα θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) από την ηλικία των 17 ετών. Τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας μου δεν ήξεραν καν τι ήταν αυτό».

H πρώτη εξωσωματική απέτυχε. Στη δεύτερη, τα κατάφερε και έμεινε έγκυος στον γιο της το 2005. Προσπάθησε και για ένα ακόμη παιδί αλλά πέρασε από 40 κύματα μέχρι να το αποκτήσει, καθώς απέβαλε αργότερα τα δίδυμα μικρά της και υπέστη και έκτοπη κύηση.

«Η εξωσωματική γονιμοποίηση άρχισε να επηρεάζει το σώμα και την ψυχική μου υγεία. Ήθελα να τα παρατήσω μετά την έκτοπη κύηση καθώς ήταν καταστροφικό. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω τίποτα να χάσω» δήλωσε σε συνέντευξή της.

Ευτυχώς, όμως, δεν τα παράτησε και σήμερα έχει την κορούλα της.

Τελικά πλήρωσε περίπου 18.000 ευρώ για τρεις επιπλέον γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης, που τελικά κατέστη δυνατή μέσω δωρεάς ωαρίων. Η Pape είπε ότι ο Louie καταλαβαίνει την κατάσταση και δεν έχει επηρεάσει τον δεσμό με την αδερφή του.

«Θέλω να πω στις γυναίκες που έχουν μπει πρόωρα στην εμμηνόπαυση, ότι υπάρχει φως στο σκοτάδι. Λατρεύω τα παιδιά μου και άξιζαν τον αγώνα που έκανα».

Πηγή: nypost.com

v