Κομάντα και Δράκοι: αποθεώθηκε η πρεμιέρα της σειράς που πρωταγωνιστούν παιδιά

Κομάντα και Δράκοι: αποθεώθηκε η πρεμιέρα της σειράς που πρωταγωνιστούν παιδιά

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τετάρτης (22/9) η μεγάλη παραγωγή του MEGA, Κομάντα και Δράκοι, που φέρει την σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος είχε ξεχωρίσει με το ταλέντο του και στην σειρά του Mega «Το νησί», συγκέντρωσε αποθεωτικά σχόλια χθες. Η πρεμιέρα ενθουσίασε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της προβολής της, τόσο για τις ερμηνείες των μικρών και μεγάλων πρωταγωνιστών της, όσο και για τη σκηνοθεσία της.

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, η σειρά Κομάντα και Δράκοι, ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι, που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

Εκείνο που ξεχώρισε, ωστόσο, στην νεανική σειρά επιστημονικής φαντασίας, είναι το γεγονός πως πρωταγωνιστούν παιδιά αλλά και ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης, ο οποίος είναι ΑΜΕΑ και δεν έχει σπουδάσει υποκριτική.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισιώνουν την πολλά υποσχόμενη σειρά βρίσκονται οι Στέλιος Μάινας, Βασίλης Μπισμπίκης και Μαρίνα Καλογήρου.

Η υπόθεση της σειράς

Η σειρά ξεδιπλώνει την ιστορία του 10χρονου Γιώργου, ενός χαρισματικού παιδιού με βαθιές ευαισθησίες, που μετακομίζει με την οικογένεια του σε ένα χωριό της Κρήτης. Σύντομα, γίνεται μέλος των «Κομάντο», μιας παρέας ντόπιων παιδιών. Μαζί αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό.

Γιατί το συγκρίνουν με το «Stranger Things»

Πολύ πριν προβληθεί η πρεμιέρα της σειράς «Κομάντα και Δράκοι», ήδη από το τρέιλερ, αρκετοί έσπευσαν να το συγκρίνουν με την δημοφιλή αμερικανική σειρά «Stranger Things» του Netflix.

Άλλωστε, ο ίδιος ο δημιουργός της ελληνικής σειράς, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, είχε δηλώσει πως είναι λάτρης των ταινιών και σειρών επιστημονικής φαντασίας και είχε χαρακτηρίσει το «Κομάντα και Δράκοι» ως το ελληνικό, για την ακρίβεια το κρητικό, «Stranger Things».

Τα κοινά στοιχεία που εντόπισαν οι τηλεθεατές ανάμεσα στις δύο σειρές ήταν κυρίως δύο: το στοιχείο της μεταφυσικής και της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και το γεγονός ότι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.

Πηγή: News247.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v