Αυτό είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα των παιδιών βάσει του ζωδίου τους!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα των παιδιών βάσει του ζωδίου τους!

Όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα, η εβδομάδα ή ακόμα και ο μήνας, είναι διασκεδαστικό να ελέγχουμε τι μας επιφυλάσσει το ζώδιό μας. Παρόλο που η αστρολογία δεν είναι επιστήμη, θα ήταν λάθος να μη παραδεχτούμε ότι υπάρχει κάποια αλήθεια στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας για τα οποία είναι γνωστό το κάθε ζώδιο. Και τα παιδιά δεν εξαιρούνται απ' αυτό...

Μάλιστα, το μεγαλύτερο ελάττωμα ενός παιδιού ίσως έχει άμεση σχέση με το ζώδιό του. Αν, λοιπόν, είστε περίεργες να δείτε για ποιο λόγο το μικρό σας συμπεριφέρεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, τα άστρα έχουν την απάντηση.

Κριός, ο ανυπόμονος

Oι μικροί Κριοί δεν φημίζονται για την υπομονή τους. Το αντίθετο μάλιστα! Όταν θελήσουν κάτι, πρέπει να τους κάνεις το χατίρι εκείνη την ώρα. Διαφορετικά, κατσουφιάζουν και πεισμώνουν! Είναι τα παιδιά που όταν τους λες «περίμενε λίγο» βγάζουν φλύκταινες απ' το κακό τους και μπορούν να κάνουν μεγάλο σαματά. Μπορεί να μην έχουν υπομονή, ευτυχώς όμως έχουμε εμείς για να τα βγάλουμε πέρα μαζί τους!

Ταύρος, το αγύριστο κεφάλι

Όπως και την ενήλικη ζωή τους, οι Ταύροι είναι αυτό που λέμε αγύριστα κεφάλια. Με το που τους καρφωθεί μια ιδέα στο μυαλό, πρέπει να την υλοποιήσουν οπωσδήποτε. Είναι επίσης εξαιρετικά επίμονοι και αμείλικτοι στους καβγάδες, στους οποίους πάντα κερδίζουν! Ποιος θα τους πάει κόντρα άλλωστε; Εμείς! Γιατί είμαστε η μαμά τους και πρέπει να μάθουν να είναι πιο προσαρμοστικοί.

Δίδυμος, ο πονηρός

Το μεγαλύτερο ελάττωμα που έχει ένα πιτσιρίκι Δίδυμος είναι ότι είναι απίστευτα πονηρό. Γι' αυτό και πρέπει να έχεις μάτια και στην πλάτη σου, αν θέλεις να είσαι ήσυχη! Δυο λεπτά αν αφήσεις ένα διδυμάκι μόνο του, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω: από το να ζωγραφίσει μουστάκι στο αδερφάκι του με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, μέχρι να ψάξει όλο το σπίτι για να βρει πού κρύβετε το χριστουγεννιάτικο δώρο του. Τα σενάρια είναι πολλά...

Καρκίνος, ο κυκλοθυμικός

Τη μια στιγμή το γλυκό σας Καρκινάκι μπορεί να γελάει και να είναι τρυφερό μαζί σας και την αμέσως επόμενη να τσαντίζεται και να πεισμώνει. Οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες! Η διάθεσή του αλλάζει ανάλογα με το πώς νιώθει τη δεδομένη στιγμή γι' αυτό και θέλει τεράστια προσοχή (και υπομονή!) από πλευράς μας.

Λέων, ο τεμπέλης

Πες σ' έναν μικρό Λέοντα να καθαρίσει το δωμάτιό του και θα τον δεις αμέσως να κατσουφιάζει. Ναι, οι Λέοντες μπορεί να είναι δυναμικοί αλλά είναι και λάτρεις της νωθρότητας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δείτε ένα άψογα τακτοποιημένο δωμάτιο, ελέγξτε τις ντουλάπες! Κι αν δεν τα βρείτε όλα καταχωνιασμένα εκεί, τότε κάποιος φούρνος σίγουρα γκρεμίστηκε...

Παρθένος, ο τελειομανής

Τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι Παρθένοι λατρεύουν την τελειότητα και την κυνηγούν με πάθος. Τους αρέσουν οι έπαινοι και ο θαυμασμός των γύρω τους γι' αυτό και βάζουν πάντα τα δυνατά τους. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα όταν κάτι δεν πάει όπως το έχουν στο μυαλό τους, με αποτέλεσμα να καταρρέουν ψυχολογικά είτε με κλάματα, είτε με ξεσπάσματα.

Zυγός, ο ξεχασιάρης

Οι μικροί Ζυγοί είναι αφηρημένοι- ξεχνούν σχεδόν τα πάντα, είτε πρόκειται για εργασίες που τους έβαλε η δασκάλα στο σπίτι, είτε για το αγαπημένο τους παιχνίδι. Δεν είναι λίγες οι φορές που σας φωνάζουν πανικόβλητα για να σας ρωτήσουν πού είναι η σχολική τους τσάντα ή οι κάλτσες τους! Καμιά φορά είναι να ανησυχείς μη ξεχάσουν το μυαλό τους πουθενά!

Σκορπιός, ο ανασφαλής

Για τους Σκορπιούς ακούγονται πολλά. Από το πόσο εκδικητικοί μέχρι πόσο εγωιστές είναι. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ ανασφαλείς, ειδικά στην παιδική ηλικία. Θέλουν την αναγνώριση των γύρω τους και να ακούν συνέχεια μπράβο. Αν αποτύχουν σε κάτι, το πιο πιθανό είναι να τα παρατήσουν αντί να προσπαθήσουν περισσότερο. Γι' αυτό και χρειάζεται να τους εμψυχώνουμε συνεχώς.

Τοξότης, ο γκρινιάρης

O Τοξότες από μικροί είναι «φευγάτοι» και αισιοδόξοι. Είναι όμως και πολύ γκρινιάρηδες. Μπορούν να γκρινιάξουν για τα πάντα: από το ότι δεν τους έκανες το χατίρι, μέχρι για το φαγητό που μαγείρεψες. Ευτυχώς, η γκρίνια τους δεν διαρκεί πολύ, καθώς βρίσκουν τρόπους να ξεχνιούνται! Είναι όμως μην τους πιάσει το παράπονο...

Αιγόκερως, ο εγωιστής

Ο Αιγόκερως είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος του εγωισμού χωρίς όμως να έχει κακές διαθέσεις. Φωνάζει, διεκδικεί το δίκιο του και, δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις εξαιτίας της ανωριμότητάς του. Αν αδικηθεί, το κρατάει πεισματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι΄αυτό θέλει προσοχή και λεπτούς χειρισμούς για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις μαζί του.

Υδροχόος, ο ζηλιάρης

Αν κάποιος κλέψει την παράσταση, ο Υδροχόος έχει την τάση να ζηλεύει σαν τρελός. Θέλει να είναι το επίκεντρο και δεν αντέχει να στερείται της προσοχής του κοινού του! Αν το μικρότερο αδερφάκι του κλέψει τα «φώτα», είναι ικανός από αγγελούδι να μεταμορφωθεί σε διαολάκι προκειμένου να του δώσετε σημασία.

Ιχθύς, ο υπερευαίσθητος

Ο Ιχθύς είναι ένα ευαίσθητο ψαράκι και ας θέλει να δείχνει δυνατός και ανεξάρτητος.Τα υπερευαίσθητα παιδιά αφήνουν κάποιους ανθρώπους, καταστάσεις ή γεγονότα να έχουν μεγαλύτερη επίδραση πάνω τους με αποτέλεσμα να στενοχωριούνται πιο εύκολα. Θέλει λοιπόν προσοχή στις παρατηρήσεις που τους κάνουμε...

v