Δυο λόγια στο παιδί μου που σήμερα μου παραπονέθηκε ότι δεν του δίνω σημασία

Δυο λόγια στο παιδί μου που σήμερα μου παραπονέθηκε ότι δεν του δίνω σημασία

Πολλές φορές η απαιτητική καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να περνάμε όσο χρόνο θα θέλαμε με τα παιδιά μας. Και ενώ κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, η εξάντληση και η πίεση μας νικούν. Πώς να μην νιώσεις τύψεις μετά; Γι' αυτό και το κείμενο αυτής της μαμάς είναι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινές που μιλάει στην καρδιά μας.

 

«Συγγνώμη που δεν σου έδωσα σημασία σήμερα όταν ήθελες να μου δείξεις το καινούριο σου παιχνίδι.Ήμουν πολύ απασχολημένη να τελειώσω τη δουλειά μου και το βλέμμα μου ήταν κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή ενώ έπρεπε να είναι πάνω σου.

Λυπάμαι πολύ που χρειάστηκε να με παρακαλέσεις τόσες φορές για να γυρίσω και να σε κοιτάξω. Μου έλεγες ''Κοίτα μανούλα τι κάνω!'' και ήθελες να μου δείξεις κάτι πολύ σημαντικό για σένα, αλλά ήμουν τόσο πιεσμένη που δεν έδωσα καμία σημασία.

Και έπρεπε, γιατί είσαι ό,τι ομορφότερο έχω στη ζωή μου.

Λατρεύω τα μικροσκοπικά σου χεράκια όταν τυλίγονται γύρω απ' τον λαιμό μου, το μελωδικό σου γέλιο, το τρυφερό σου χαμόγελο. Είσαι το πιο πολύτιμο δώρο που μου χάρισε η ζωή.

Γι΄αυτό σου ζητώ συγγνώμη που ξεχάσα σήμερα να στο δείξω. Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν έκατσα μαζί σου και που το συνειδητοποίησα όταν πλέον είχες αποκοιμηθεί.

Σε κοιτάζω να κοιμάσαι τόσο γαλήνια και η καρδιά μου φτερουγίζει. Θέλω να σε ξυπνήσω και να σου πω όλα όσα σκέφτομαι.

Αλλά τώρα ονειρεύεσαι και αναρωτιέμαι αν υπάρχω και εγώ στα όνειρά σου... Κι αν ναι, τι βλέπεις άραγε; Βλέπεις πώς λάμπουν τα μάτια μου κάθε φορά που σε κοιτάζω; Πόσο ευτυχισμένη με κάνεις και πόσο πολύ σ'αγαπάω; Ή μήπως ονειρεύεσαι τη μαμά σου, να σου λέει ''δεν μπορώ τώρα αγάπη μου, είμαι απασχολημένη''.

Λυπάμαι πολύ μικρό μου.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ χαίρομαι που αύριο είναι μια καινούρια μέρα.
Φαντάζομαι ότι θα αποζητήσεις ξανά την προσοχή μου και σου υπόσχομαι αυτή τη φορά να μη σε κάνω να νιώσεις παραμελημένη. Γιατί είσαι μοναδική. Και αύριο θα είμαι καλύτερη μαμά και θα βάλω εσένα πάνω από όλα!»

Πηγή: herviewfromhome.com

v