Κίνα: θα τιμωρούνται οι γονείς για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους

Κίνα: θα τιμωρούνται οι γονείς για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους

Το κοινοβούλιο της Κίνας εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τη νομοθεσία του για την παιδική παραβατικότητα, τιμωρώντας τους γονείς των μικρών παιδιών που επιδεικνύουν «πολύ κακή συμπεριφορά» ή διαπράττουν εγκλήματα.

Στο προσχέδιο του νόμου για την προώθηση της οικογενειακής εκπαίδευσης, οι κηδεμόνες θα επιπλήττονται και θα περνούν από προγράμματα οικογενειακής εκπαίδευσης εάν οι εισαγγελείς διαπιστώσουν πολύ κακή ή εγκληματική συμπεριφορά στα παιδιά που βρίσκονται υπό τη κηδεμονία τους.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας έφηβος συμπεριφέρεται άσχημα και η έλλειψη ή η ακατάλληλη οικογενειακή εκπαίδευση είναι η κύρια αιτία», δήλωσε ο Zang Tiewei, εκπρόσωπος της Επιτροπής Νομοθετικών Υποθέσεων στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC).

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου για την προώθηση της οικογενειακής εκπαίδευσης, το οποίο θα αναθεωρηθεί στη συνεδρίαση της μόνιμης επιτροπής NPC αυτήν την εβδομάδα, προτρέπει τους γονείς να εξασφαλίζουν ελεύθερο χρόνο στα παιδιά τους ώστε να ξεκουράζονται και να ασκούνται.  

Το Πεκίνο κατέληξε σε αυτή το σχέδιο νόμου προκειμένου να καταπολεμήσει τον εθισμό των νέων στα διαδικτυακά παιχνίδια, τον οποίο θεωρεί μια μορφή «πνευματικού οπίου», αλλά και την καταστολή της «τυφλής» λατρείας που δείχνουν τα παιδιά στις διασημότητες του Διαδικτύου.

Τους τελευταίους μήνες, το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει στους ανήλικους να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια μόνο για μία ώρα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Επίσης, έχει περιορίσει τις σχολικές εργασίες στο σπίτι ενώ απαγορεύει εξωσχολικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και των διακοπών, ανησυχώντας για το μεγάλο ακαδημαϊκό βάρος που σηκώνουν τα παιδιά.

Πηγή: ndtv.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v