Μαμά παιδιού με σύνδρομο Down: θέλω να αγαπήσω όλα τα χρωμοσώματα, εσύ;

Μαμά παιδιού με σύνδρομο Down: θέλω να αγαπήσω όλα τα χρωμοσώματα, εσύ;

Την Caterina Scorsone την γνωρίσαμε μέσα από την αγαπημένη σειρά «Grey’s Anatomy». Η ταλαντούχα ηθοποιός, πριν από 5 περίπου χρόνια, απέκτησε ένα κοριτσάκι, το οποίο έχει σύνδρομο Down. Μοιράζεται αρκετά συχνά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους στο Instagram, και πριν από λίγο καιρό έκανε μια ανάρτηση με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down.

«Οκτώβρης! Μπορεί να άργησα λίγο, αλλά είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down. Τις προάλλες είδα ένα meme που άλλαζε τον όρο σε μήνα ''αποδοχής'' και μου άρεσε πάρα πολύ.

Μου αρέσει περισσότερο όμως ο μήνας που ''γιορτάζει'' το σύνδρομο Down. Δεν θέλω απλώς να είμαι απλώς ευαισθητοποιημένη...Θέλω να αγαπήσω με πάθος όλα τα μόρια, τα χρωμοσώματα και τα κύτταρα που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό κι αυτό περιλαμβάνει και τα άτομα με σύνδρομο Down.

Nαι, το σύνδρομο Down είναι κάτι για το οποίο μπορείς να ευαισθητοποιηθείς. Έτσι, όμως, χαμηλώνεις τον πήχη. Μπορείς να το αποδεχτείς; Να αποδεχτείς ανθρώπους διαφορετικούς από εσένα;

Μπορείς να αποδεχτείς τις χάρες τους και την ανάγκη τους για υποστήριξη; Μπορείς να αποδεχτείς τις δικές σου. Νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Αν καταφέρουμε και αγαπήσουμε και αποδεχτούμε τις δικές μας ανάγκες, προτερήματα και ελαττώματα - τότε θα μας είναι πιο εύκολο να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε και των άλλων. Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά, τα χρωμοσώματα ή τις επιτυχίες τους.

Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι. Κάτι τέτοιο θα καταντούσε βαρετό! Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω: από την ευαισθητοποίηση στην αποδοχή, την αγάπη, την περιέργεια και τη γιορτή. Τουλάχιστον, έτσι νιώθω εγώ. Κι είναι υπέροχο συναίσθημα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caterina Scorsone (@caterinascorsone)

v