Θηλάζω ακόμα τους γιους μου 5 και 6 ετών - θα σταματήσω μόνο αν μου το ζητήσουν

Θηλάζω ακόμα τους γιους μου 5 και 6 ετών - θα σταματήσω μόνο αν μου το ζητήσουν

Μια μαμά δύο αγοριών 5 και 6 ετών ανέφερε πως θηλάζει ακόμα τους γιους της, πράγμα που έχει ενισχύσει τον μεταξύ τους δεσμό. Μάλιστα, η 39χρονη Sheryl Wynne από το Γουότερφιλντ, υποστηρίζει πως θα συνεχίσει τον θηλασμό μέχρι να αποφασίσουν από μόνα τους τα παιδιά να κόψουν το μητρικό γάλα.

Η ίδια τονίζει πως είναι απολύτως φυσιολογικό να θηλάζει τον 6χρονο Riley και τον 5χρονο Mylo κάθε πρωί πριν από το σχολείο και κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν - κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ίδια, ο θηλασμός είναι το «το πιο δυνατό της όπλο στην ανατροφή των παιδιών» αφού βοηθά τα αγόρια να ηρεμήσουν όταν είναι αναστατωμένα ή άρρωστα.

Η Sheryl εργάζεται ως μαία και είναι περήφανη για τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της. Ωστόσο, παραδέχεται ότι λαμβάνει αρνητικά σχόλια από συγγενείς και φίλους επειδή θηλάζει ακόμα τα παιδιά της χωρίς, όμως, να την επηρεάζουν. «Όλοι γίνονται ειδικοί όταν αφορά τα παιδιά των άλλων» λέει, ενώ επιθυμία της είναι να εξακολουθήσει το θηλασμό μέχρι τα παιδιά της γίνουν 10 ετών. 

«Έχω σκεφτεί πολλές φορές να κόψω τον θηλασμό αλλά το θεωρώ λάθος. Είναι κάτι βιολογικά φυσιολογικό, παρόλο που δεν συνηθίζεται στην κοινωνία μας» λέει η Sheryl, τονίζοντας πως το αν θα κόψει τον θηλασμό δεν είναι μόνο δική της επιλογή. Τα αγόρια το θέλουν και το ζητούν, κι εκείνη τα ακούει και κατανοεί την επιθυμία τους. 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ο θηλασμός ενισχύει τον δεσμό της με τους γιους της, τα οποία μπορούν να έρθουν κοντά της και να παρηγορηθούν όποτε το χρειαστούν. «Αποτελεί μέρος της σχέσης μας και αυτή είναι η βασική μου ώθηση για συνέχιση του θηλασμού», εξηγεί η 39χρονη.

 Πηγή: Mirror.com

v