5 καλοί λόγοι να μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με τη μαμά μας

5 καλοί λόγοι να μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με τη μαμά μας

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, αλλά τελικά δεν κάνουμε ποτέ – όσο σημαντικά και αν τα θεωρούμε. Ένα από αυτά είναι και το να κρατάμε καθημερινή επαφή με τις μαμάδες μας, αφού η ρουτίνα και το τρέξιμο δεν μας αφήνει πάντα χρόνο να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά μαζί τους και να μιλήσουμε χαλαρά, χωρίς πίεση και βιασύνες. Παρ’ όλ’ αυτά, ίσως είναι από εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να αναβάλουμε για πολύ, αφού μόνο καλό μπορεί να κάνει και στις δυο μας!

Μας καταλαβαίνει καλύτερα απ’ τον καθένα

Ποιος σε γνωρίζει καλύτερα από τη μητέρα σου, τον άνθρωπο που σε έφερε στη ζωή και σε μεγάλωσε μέσα στην αγκαλιά του; Κανείς. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι, μιλώντας μαζί της, μιλάς με κάποιον που καταλαβαίνει πως νιώθεις και γιατί χωρίς πολλά λόγια και περιττές εξηγήσεις. Και αυτό το χαρακτηριστικό της μάνας, ειδικά όταν θέλεις να πεις κάπου τον πόνο σου ή να μοιραστείς τη χαρά σου, είναι αληθινά ανεκτίμητο.

Μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές

Ποιος σε νοιάζεται περισσότερο απ’ όλους σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο και θέλει πάντα το καλό σου; Η μάνα σου, φυσικά. Και γι’ αυτό φροντίζει πάντα να αφουγκράζεται βαθιά τι είναι αυτό που σου συμβαίνει και προσπαθεί διαρκώς να σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Δεν πειράζει αν δεν βγαίνουν κάθε φορά. Είναι βγαλμένες μέσα από την καρδιά της και στην τελική, δεν είναι λίγο να έχεις πάντα κάποιον να σε στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Μαθαίνουμε τα νέα του σογιού

Κακά τα ψέματα, οι συχνές επαφές με τα σόγια μας δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι οικογενειακές μαζώξεις δεν είναι όσο πολυπληθείς ήτανε παλιά. Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τους συγγενείς μας, αυτός είναι η μαμά μας που μιλάει με τους περισσότερους ακόμα και για ένα «χρόνια πολλά». Με λίγα λόγια, μπορεί να μας κρατά ενήμερες και για τα νέα του σογιού, αλλά και για τα… κουτσομπολιά!

Δίνουμε και παίρνουμε χαρά

Όταν μιλάς με τον άνθρωπο που σε αγαπάει πιο πολύ απ’ τον καθένα, μόνο χαρά και θετική ενέργεια μπορείς να πάρεις. Το ίδιο και εκείνος από σένα. Γιατί, λοιπόν, να μην απολαμβάνουμε καθημερινά όσα έχει να μας δώσει αυτή η σχέση που δεν φθίνει ποτέ, όσο μακριά και μας φέρει η ζωή. Γιατί να μην τηλεφωνιόμαστε, έστω και για μία καλημέρα, ώστε να ακούμε κάθε μέρα μια φωνή που είναι οικεία και γεμάτη ζεστασιά.

Δεν θα είναι για πάντα στην άλλη άκρη της γραμμής

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρόνια περνάνε και, όσο δυσάρεστη και αν είναι η συγκεκριμένη σκέψη, η μαμά μας δεν θα είναι για πάντα εδώ να τηλεφωνιόμαστε και να λέμε τα δικά μας. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην αφήνουμε τις στιγμές να περνάνε έτσι ανεκμετάλλευτες και να μη στερούμε από τη μάνα μας (και από εμάς) μια καθημερινή ανθρώπινη επαφή που μπορεί να μας φτιάξει την ημέρα και να μας δώσει ζωή.

v