«Απέκτησα 3 παιδιά μέσα σε 3 χρόνια και έχω μόνο 3 πράγματα να σας συμβουλεύσω»

«Απέκτησα 3 παιδιά μέσα σε 3 χρόνια και έχω μόνο 3 πράγματα να σας συμβουλεύσω»

Αν το μεγάλωμα ενός μικρού παιδιού απαιτεί μεγάλα αποθέματα υπομονής και ενέργειας, φανταστείτε τι χρειάζεται όταν υπάρχουν δύο ακόμη στο προσκήνιο. Μια μαμά που απέκτησε 3 παιδιά μέσα σε 3 χρόνια μοιράζεται την εμπειρία της και μας δίνει...3 πολύτιμες συμβουλές.

 

«Η μητρότητα είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι όμως δύσκολη και απαιτητική! Αρκετές φορές φορές θα νιώσεις ανεπαρκής, μόνη και ότι χάνεις τον εαυτό σου. Είναι φυσιολογικό και πιστέψτε με, κάτι ξέρω παραπάνω!

Έχω τρία παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε 3 χρόνια κι αν έπρεπε να πω σε μια νέα μαμά τι να περιμένει και τι πρέπει να προσέχει, τότε θα τις έδινα αυτές τις τρεις συμβουλές:

Μην συγκρίνεις (ΠΟΤΕ!) τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

Η κάθε γυναίκα διαχειρίζεται τη μητρότητα με τον δικό της μοναδικό τρόπο –και αυτό οφείλουν να το σέβονται όλες οι μαμάδες. Κάτι που «βολεύει» ή «λειτουργεί» για μαμά δεν χρειάζεται να «λειτουργεί» και για τις υπόλοιπες. Χαλάρωσε, λοιπόν, και μη βάζεις τον εαυτό σου στον φαύλο κύκλος της σύγκρισης. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει έναν άνθρωπο μόνο από την εικόνα του.Όλες μας έχουμε ανασφάλειες και φόβους, και κακά τα ψέματα, καμιά δεν πιστεύει ότι είναι η «τέλεια» μαμά.

Λάθη θα κάνεις θες δε θες

 

Και μιλώντας για «τέλειες» μαμάδες, θα ήθελα να σου εκμυστηρευτώ το εξής: δεν υπάρχουν! Λάθη θα κάνεις θες δε θες. Όσο κι αν δίνεις  το 100% του εαυτού σου, όσο και να ξεπερνάς τα όρια της προσπάθειας, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα έχεις όλα στην εντέλεια. Και ξέρεις κάτι; Δεν πειράζει! Είσαι άνθρωπος και όπως έχεις προτερήματα έτσι έχεις και αδυναμίες. Αποδέξου τες, μάθε από τα λάθη σου και συνέχισε να κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για τα παιδιά σου.

Ζήσε το τώρα...

... γιατί ο χρόνος περνάει γρήγορα και η κάθε στιγμή είναι πολύ σημαντική.  Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάμε το τώρα, γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα(και εμείς το ίδιο!) και πολύ πιο σύντομα απ’ όσο πιστεύουμε, θα γίνουν ανεξάρτητα και θα φύγουν από κοντά μας. Απολαύσε την κάθε στιγμή μαζί τους, βάλε φρένο στις κακές σκέψεις και αφιερώσου σ' αυτό που μετράει περισσότερο: στα παιδιά σου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v