4 μαθήματα για τις σχέσεις που μόνο οι μικροπαντρεμένες γνωρίζουν

4 μαθήματα για τις σχέσεις που μόνο οι μικροπαντρεμένες γνωρίζουν

H ηλικία που παντρεύεται κάποιος δεν παίζει τόσο ρόλο, όσο το αν νιώθει ευτυχισμένος με το ταίρι του. Πώς είναι, όμως, να μικροπαντρεύεσαι; Να απαρνείσαι την νεανική ανεμελιά και να μπαίνεις από νωρίς στα βάσανα; Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνεις πολλά όσον αφορά τις σχέσεις και το επιβεβαιώνει και αυτή η αναγνώστρια στο παρακάτω κείμενο.

«Με τον σύζυγο μου παντρευτήκαμε όταν ήμασταν 19 χρονών και είμαστε μαζί 20 ολόκληρα χρόνια. Το να περνάς όλη σου τη ζωή με έναν άνθρωπο δεν είναι εύκολο. Θέλει πολλές υποχωρήσεις και διαρκή ''δουλειά'' και προσπάθεια, για να είσαι χαρούμενος στη σχέση σου μετά από τόσα χρόνια.

Θα κάνεις πολλά λάθη, τα οποία θα σκέφτεσαι αργότερα και θα γελάς με την απειρία σου. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, την αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο μετά. Ωστόσο, το ότι παντρεύτηκα τόσο μικρή είναι μια απόφαση που ποτέ δεν μετάνιωσα, καθώς πήρα πολύτιμα μαθήματα, τα οποία με έκαναν να δω τη ζωή και τις σχέσεις διαφορετικά.

Κι αν έπρεπε να επιλέξω τα πιο σημαντικά, αυτά θα ήταν:

Δεν υπάρχει ''τέλεια'' σχέση

Δεν υπάρχει τέλεια σχέση γιατί πολύ απλά η ίδια η αγάπη δεν είναι τέλεια! Δεν είναι ρόδινη όπως βλέπουμε στις ταινίες ή διαβάζουμε στα παραμύθια και δεν είναι πάντα εύκολη. Θέλει κόπο και πολύ δουλειά! Αγαπώ σημαίνει να ξεπερνώ τα εμπόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να παλεύω καθημερινά για να είμαστε μαζί, να αποδέχομαι τα ''στραβά'' του άλλου.

Η ειλικρίνεια είναι το άλφα και το ωμέγα

Η ειλικρίνεια είναι ένας βασικός πυλώνας σε κάθε σχέση, πόσο μάλλον σε μια ερωτική που θέλουμε να κρατήσει για πάντα. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να μην κρατάμε μέσα μας όσα θα θέλαμε να εκφράσουμε ανοιχτά για να μην εκτονωθούν αργότερα και βλάψουν ανεπανόρθωτα τη σχέση μας. Η αλήθεια απελευθερώνει, ανακουφίζει και οδηγεί πάντα στη λύση όλων των προβλημάτων.

Το σεξ ήταν, είναι και θα είναι πάντα σημαντικό

To σεξ είναι επικοινωνία και πάντα θα είναι σημαντικό σε μια σχέση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η σύνδεση που υπάρχει σ' ένα ζευγάρι πρέπει να είναι και σαρκική, όχι μόνο συναισθηματική. Μόνο έτσι γίνεσαι πραγματικά ''ένα'' με τον άλλον. Γι' αυτό ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν πρέπει να πιέζουμε λιγάκι τον εαυτό μας. Στο κάτω-κάτω, τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Το να αλλάξουμε ως άνθρωποι είναι αναπόφευκτο

Όταν παντρεύεσαι μικρός, ο χαρακτήρας σου δεν έχει πλήρως διαμορφωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπό σου. Μεγαλώνετε και ωριμάζετε μαζί, ενώ αλλάζετε συνεχώς. Δεν είναι πάντα εύκολο, είναι όμως μια εμπειρία που, αν υπάρχουν γερές βάσεις, θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.»

v