9χρονη ηρωίδα έσωσε τους γονείς και την αδερφή της από βέβαιο θάνατο

9χρονη ηρωίδα έσωσε τους γονείς και την αδερφή της από βέβαιο θάνατο

Η Jayline Barbosa Brandao ξύπνησε ένα βράδυ από τις φωνές του πατέρα της, ο οποίος κατάφερε να την καλέσει λίγο πριν λιποθυμήσει δίπλα στην ήδη αναίσθητη μητέρα της. Επάνω, κοιμόταν αμέριμνη η 7χρονη αδερφή της. Η 9χρονη έπρεπε να κάνει κάτι αμέσως γιατί κινδύνευε να χάσει τη οικογένειά της.

Έτρεξε να βρει το τηλέφωνο του πατέρα της για να καλέσει βοήθεια, αλλά αυτό ήταν κλειδωμένο. Ευτυχώς θυμήθηκε ότι δούλευε με αναγνώριση προσώπου. Πλησίασε λοιπόν τη συσκευή στο πρόσωπο του πατέρα της και το τηλέφωνο άνοιξε. Τηλεφώνησε στα επείγοντα και αμέσως μετά, έτρεξε να πάρει την αδερφή της και να βγουν έξω απ’ το σπίτι.

Οι γονείς τους είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα – πιθανότατα απ’ τη γεννήτρια που είχαν δανειστεί λόγω βλάβης στο δίκτυό τους – και όσο έμεναν κινδύνευαν και αυτές. Πήγαν αμέσως στο διπλανό σπίτι και ζήτησαν βοήθεια.

Η μητέρα της θυμάται να συνέρχεται μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. «Νόμιζα ότι είχα απλώς πονοκέφαλο», λέει για τη στιγμή που έχασε τις αισθήσεις της, «αλλά σε 2-3 λεπτά είχα πέσει αναίσθητη».

Όταν έφτασαν στο σπίτι, οι διασώστες βρήκαν πολύ υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, τόσο που θα μπορούσαν να έχουν αποβεί θανατηφόρα.

«Η κόρη μας μάς έσωσε τη ζωή», λέει η μαμά της 9χρονης, «αν δεν ήταν εκείνη δεν θα σας μιλούσα αυτή τη στιγμή. Αυτό που συνέβη πρέπει να ήταν πολύ τρομακτικό, αλλά χάρη στην εξυπνάδα και την ψυχραιμία της, είμαστε όλοι μας καλά».

Πηγή: cafemom.com

v