Καθηγήτρια δεν άφησε διαβητικό παιδί να φάει στην τάξη – κόντεψε να λιποθυμήσει

Καθηγήτρια δεν άφησε διαβητικό παιδί να φάει στην τάξη – κόντεψε να λιποθυμήσει

Η σχολική ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση για ένα διαβητικό παιδί που πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα – αλλά και να το προσέχουν. Μια καθηγήτρια στις ΗΠΑ, όμως, δεν φάνηκε και τόσο ευαίσθητη στο συγκεκριμένο θέμα. Φέρθηκε με ιδιαίτερη αυστηρότητα σε διαβητική μαθήτρια που ζήτησε να φάει κάτι στην τάξη και, τελικά, το πλήρωσε ακριβά.

Όπως λέει η μαμά του κοριτσιού, οι γονείς του είχαν αιτηθεί (και λάβει την έγκριση) να έχει το παιδί τους ιδιαίτερη μεταχείριση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία του, μέσω της επίσημης διαδικασίας που προβλέπεται για όλα τα σχολεία των ΗΠΑ.

Η νεοφερμένη καθηγήτρια, όμως, δεν έδειξε να ενδιαφέρεται γι’ αυτό και δεν επέτρεψε στο κορίτσι να φάει, έτσι ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί σχεδόν να λιποθυμήσει. Αμέσως μετά το μάθημα, έφαγε το σνακ της και τελικά συνήλθε.

Όταν γύρισε σπίτι, η μικρή ενημέρωσε τους γονείς της για το περιστατικό.

Η μαμά τηλεφώνησε αμέσως στο σχολείο και ζήτησε να μιλήσει με την καθηγήτρια, όμως εκείνη επικαλέστηκε τον γενικό κανονισμό του σχολείου και αποκάλεσε την κόρη της «κακομαθημένη».

Μάλιστα, επανέλαβε την λανθασμένη κίνησή της ένα μήνα μετά, όταν το κορίτσι χρειάστηκε και πάλι να φάει κάτι την ώρα του μαθήματος.

Τότε η έξαλλη μητέρα, απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου και το αποτέλεσμα την δικαίωσε, αφού η καθηγήτρια απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για διακρίσεις εις βάρος παιδιού με προβλήματα υγείας.

Πηγή: honey.nine.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v