10χρονο κορίτσι με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω bullying

10χρονο κορίτσι με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω bullying

Σοκ προκάλεσε στην αμερικάνικη κοινωνία η είδηση για την αυτοκτονία ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών στην πολιτεία της Γιούτα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως, πίσω από αυτήν την τραγωδία φαίνεται να κρύβονται επανειλημμένα περιστατικά bullying από συμμαθητές της.

Η 10χρονη Isabella «Izzy» Faith Tichenor βρέθηκε πριν λίγες μέρες από τη μητέρα της απαγχονισμένη, λίγη ώρα αφότου της είχε πει πόσο πολύ την αγαπά.

Τελευταία, η μικρούλα είχε εκμυστηρευτεί στους γονείς της ότι οι συμμαθητές της στο δημοτικό σχολείο ασκούσαν επανειλημμένα bullying επάνω της, χρησιμοποιώντας υποτιμητικές εκφράσεις για το χρώμα του δέρματός της, αλλά και την ευφυία της, επειδή είχε αυτισμό. Οι γονείς ενημέρωσαν πάντες υπεύθυνους, αλλά η έκκλησή τους για δράση αγνοήθηκε παντελώς.

«Συνέβαινε εδώ και μήνες», λέει ο παππούς της, «ασκούσαν επάνω της βία λεκτική και σωματική. Η μαμά της πήγε στον διευθυντή και στους δασκάλους και δεν έκαναν απολύτως τίποτα».

«Αναφέραμε το γεγονός στους υπεύθυνους, όπως θα έκανε κάθε γονιός», λέει η μαμά της, «φτάσαμε μέχρι τη σχολική διεύθυνση της περιοχής μας, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προστατέψει την Izzy και το βασανιστήριό της συνεχίστηκε όπως πριν».

«Την αγνόησαν εξαιτίας του χρώματός της», συνεχίζει ο παππούς της άτυχης μικρής, «συμβαίνει πολύ αυτό στην περιοχή μας. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για να αλλάξουν τα πράγματα».

Πηγή: the-sun.com

v