H πεθερά μου κακομαθαίνει τα παιδιά - μας αγνοεί και τους κάνει πανάκριβα δώρα

H πεθερά μου κακομαθαίνει τα παιδιά - μας αγνοεί και τους κάνει πανάκριβα δώρα

Οι καβγάδες γονιών - γιαγιάδων όταν οι δεύτερες κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους, δεν είναι ούτε σπάνιοι, ούτε αδικαιολόγητοι (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές). Ωστόσο, όταν μια μαμά ανέβασε ανάρτηση στα social media για την αδυναμία που δείχνει η πεθερά της στις τρεις κόρες της, συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια και η ανάρτησή της έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

«Βλέπουν κάτι, τους αρέσει, το λένε στη γιαγιά και την επόμενη μέρα το έχουν… Η πεθερά μου κακομαθαίνει τις κόρες μου σε ακραίο βαθμό. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη γιαγιά που να κακομαθαίνει τόσο τα εγγόνια της» λέει η μαμά που βρίσκεται σε απόγνωση. 

Εξηγεί, μάλιστα, ότι σε γιορτές και γενέθλια ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για τα δώρα των εγγονιών της. «Οι κόρες μου περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία τη γιαγιά τους, παρά τον Άη Βασίλη» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα των κοριτσιών, κάνοντας λόγο για τις δεκάδες σακούλες που μοιράζει σε κάθε παιδί. 

Το ίδιο συμβαίνει κι όταν οι κόρες της έχουν γενέθλια, καθώς η γιαγιά δεν κάνει πολλά και ακριβά δώρα μόνο στην εορτάζουσα αλλά και στις δύο αδελφές της για να μην ζηλέψουν. Όπως ανέφερε η μαμά τους, η γιαγιά βρίσκει συνεχώς ασήμαντες αφορμές και δικαιολογίες για να κάνει δώρα στις τρεις εγγονές της. 

Ωστόσο, η απλοχεριά και η γενναιοδωρία της πεθεράς της δεν περιορίζεται μόνο στα ακριβά (και άπειρα) δώρα. Είναι η κλασική γιαγιά που δεν χαλάει ποτέ χατίρι στα παιδιά, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβεί τους κανόνες που έχουν βάλει οι γονείς. 

«Ξέρω ότι ο ρόλος των γιαγιάδων είναι να κακομαθαίνουν τα παιδιά, αλλά η δικιά μας το έχει παρακάνει! Μερικές φορές ο άντρας μου κι εγώ νιώθουμε πως χάνουμε τον έλεγχο και αφήνουμε τα ηνία στην πεθερά μου» συνεχίζει στην ανάρτησή της. 

«Η γιαγιά είναι το αγαπημένο πρόσωπο των κοριτσιών μου και δεν τις αδικώ… Ωστόσο, όσο κι αν την αγαπώ, προσπαθώ να της εξηγήσω ότι αυτό που κάνει δεν είναι καλό για κανέναν κι ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μέτρο και όρια. Ό,τι κι αν της λέμε όμως, κι εγώ κι ο άντρας μου, πέφτει στο κενό… Ξέρω πως δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ποτέ και απλά το έχω αποδεχτεί» καταλήγει. 

Παρόλα αυτά, νιώθει πως τελικά χαμένη βγαίνει η πεθερά της. Δεν θέλει οι κόρες της να την βλέπουν σας έναν σάκο με δώρα, αλλά να την αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είναι - για τον υπέροχο άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τις δεκάδες σακούλες που κουβαλάει κάθε φορά που τους επισκέπτεται. 

Πηγή:kidspot.com

v