Μωρό πήγε στο νοσοκομείο με εγκαύματα 2ου βαθμού - χύθηκε πάνω του καυτό τσάι

Μωρό πήγε στο νοσοκομείο με εγκαύματα 2ου βαθμού - χύθηκε πάνω του καυτό τσάι

Ένα αγοράκι 13 μηνών έπαθε σοβαρά εγκαύματα δεύτερου βαθμού, όταν ένα φλιτζάνι με καυτό τσάι χύθηκε πάνω του. Το νήπιο υπέστη σύνδρομο τοξικού σοκ και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε δερματικό μόσχευμα, προκειμένου να γίνει καλά.

Ο δεκατριών μηνών Ewan Mayers βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού του μαζί με τους γονείς του, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, όταν συνέβη το τρομερό ατύχημα. Η μητέρα του Lucy, 22 ετών, έφτιαχνε ένα φλιτζάνι τσάι και το τοποθέτησε πάνω σε μια πετσέτα μέχρι να πάει να πάρει λίγο γάλα απ' το ψυγείο.

«Καθώς απομακρυνόμουν, ο Ewan τράβηξε ελαφρώς την πετσέτα, κάτι που ήταν αρκετό για να πεταχτεί η κούπα από τον πάγκο και να πέσει το τσάι πάνω του. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα... Θυμάμαι τον άντρα μου να ουρλιάζει και να βουτάει τον γιο μας για να τον βάλει στη ντουζιέρα. Εγώ άρπαξα το τηλέφωνο και κάλεσα ασθενοφόρο. Υπάρχουν πολλά θολά σημεία αλλά το μόνο που θυμάμαι έντονα είναι οι κραυγές του Ewan καθώς ήταν στο ντους» είπε αργότερα η μητέρα. Ο Ewan υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο μπράτσο, τον ώμο και το λαιμό του.

Το νήπιο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Daisy Hill, όπου οι πληγές του δέθηκαν και του χορηγήθηκαν παυσίπονα. Η οικογένεια επέστρεψε σπίτι μέσα σε 4 ώρες από το ατύχημα. Η Lucy είπε ότι ο Ewan ήταν πολύ νυσταγμένος για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά το πρωί της Πέμπτης παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όπως δήλωσε: «Ξαφνικά η θερμοκρασία του ανέβηκε στα ύψη, οπότε τον πήγα κατευθείαν πίσω στο νοσοκομείο όπου του έδωσαν αμέσως αντιβιοτικά και παυσίπονα»

Οι γιατροί είπαν ότι ο Ewan υπέστη σύνδρομο τοξικού σοκ - μια σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια που εισέρχονται στο σώμα και απελευθερώνουν βλαβερές τοξίνες. Το αγοράκι ξεκίνησε αγωγή, η οποία φαίνεται να λειτουργεί, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα αποφασίστηκε ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε δερματικό μόσχευμα - μια πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση. 

Το χειρουργείο θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και η μητέρα του παιδιού πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά καθώς ο γιος της είναι μαχητής. Όσον αφορά το περιστατικό είπε: «Σκεφτόμαστε συνεχώς πώς ένα λάθος που έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου προκάλεσε τόσο πόνο στον γιο μας και πώς θα έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε δεχτεί αρκετές αντιδράσεις από ανθρώπους που λένε ότι φταίμε και ότι ήμασταν αμελείς. Νιώθουμε πολλές ενοχές από μόνοι μας!»

Πηγή: belfastlive.co.uk

v