Τα σαββατοκύριακα στο σπίτι μας δεν έχει δουλειά ούτε διάβασμα: μόνο διασκέδαση!

Τα σαββατοκύριακα στο σπίτι μας δεν έχει δουλειά ούτε διάβασμα: μόνο διασκέδαση!

Η ζωή μιας μαμάς με δυο παιδιά στο δημοτικό, ειδικά όταν εργάζεται όπως εγώ, δεν είναι εύκολη. Μετά τη δουλειά αρχίζει ένας αδιάκοπος αγώνας να προλάβω να τα πάρω από το σχολείο, να πάνε στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, να φάνε, να διαβάσουν και να πέσουν για ύπνο στην ώρα τους. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι εξαντλημένοι... Και η κούραση, ως γνωστόν, φέρνει γκρίνια.

Ακόμα και τα Σαββατοκύριακά μας ήταν γεμάτα με ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν ολοκληρώθηκαν μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο ποιοτικός χρόνος που μας απόμενε για να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις ήταν ελάχιστος (έως μηδαμινός). Έτσι, πήρα μια απόφαση: τα σαββατοκύριακα στο σπίτι μας δεν θα έχει ούτε δουλειά, ούτε διάβασμα!

Τηρούμε αυστηρό πρόγραμμα τις καθημερινές

Για να μείνουν τα σαββατοκύριακα ελεύθερα από αγγαρείες, δουλειές και διαβάσματα, έπρεπε να βάλουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα τις καθημερινές και να το τηρούμε όλοι κατά γράμμα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να πειθαρχήσουμε, αφού η καθημερινότητά μας δεν είναι εύκολη. Με τον καιρό όμως, μάθαμε όλοι να το τηρούμε καθώς η ανταμοιβή ήταν ανεκτίμητη!

Κρεμάσαμε το πρόγραμμα με όλες μας τις υποχρεώσεις στην κουζίνα και ο ένας βοηθάει τον άλλον ώστε να γίνουν όλα όπως και όποτε πρέπει. Το διάβασμα γίνεται χωρίς πολλές διαμαρτυρίες, οι δουλειές του σπιτιού τελειώνουν στην ώρα τους και το πρωί του Σαββάτου ξυπνάμε όλοι ξέγνοιαστοι, έτοιμοι να απολαύσουμε το διήμερο που ακολουθεί. 

Μπορούμε να οργανώσουμε τέλειες εκδρομές στην εξοχή

Καταρχάς, έχουμε χρόνο να φάμε όλοι μαζί πρωινό χωρίς να μας κυνηγάει ο χρόνος και να μοιραστούμε τα νέα της εβδομάδας. Έπειτα, μπορούμε να παίξουμε επιτραπέζια, να διαβάσουμε βιβλία, να βρεθούμε με τους φίλους μας ή απλά να χαλαρώσουμε χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ωστόσο, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, δεν χάνουμε ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι και να πάμε μια οικογενειακή εκδρομή στη φύση για πικνίκ και παιχνίδι. Τα παιδιά εκτονώνουν την ενέργειά τους, διασκεδάζουμε και, το κυριότερο, αφιερώνουμε χρόνο στην οικογένειά μας! Μια βόλτα στη φύση, είτε μονοήμερη είτε διήμερη, μας ξεκουράζει, γεμίζει τις μπαταρίες μας και χτίζει όμορφες αναμνήσεις που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα. 

Μάλιστα, έχουμε και ένα οικογενειακό άλμπουμ στο οποίο αποθηκεύουμε αποκλειστικά τις φωτογραφίες από τις εκδρομές μας και κάθε τόσο το ξεφυλλίζουμε και επαναφέρουμε στη μνήμη μας διασκεδαστικές στιγμές και αστεία περιστατικά που ζήσαμε και μας έφεραν… ακόμα πιο κοντά.

Επίσης, έχουμε άπλετο χρόνο να χαλαρώσουμε στο σπίτι

Όταν οι εκδρομές δεν είναι εφικτή επιλογή, απολαμβάνουμε να μένουμε σπίτι. Ως οικογένεια, μας αρέσει πολύ να περνάμε χρόνο βλέποντας αγαπημένες ταινίες, σειρές, παιδικά ή αθλητικές μεταδόσεις. Με τη νέα πλατφόρμα EON από τη Nova, η οποία διαθέτει τεράστια ποικιλία από αξιόλογα προγράμματα, μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του προφίλ και να παρακολουθήσει αυτό που θέλει σε όποια συσκευή επιθυμεί! Στο προφίλ των παιδιών υπάρχει δυνατότητα γονικού ελέγχου ώστε να είμαστε σίγουροι ότι παρακολουθούν ποιοτικά παιδικά προγράμματα, κατάλληλα για την ηλικία τους, και πάντα, φυσικά, με μέτρο!

Ωστόσο, τα αγαπημένα μας είναι τα Σαββατόβραδα επειδή βλέπουμε όλοι μαζί οικογενειακές ταινίες συνοδευόμενες από τις σπιτικές λιχουδιές που ετοιμάζω! Ευτυχώς η ΕΟΝ από τη Nova μας προσφέρει μεγάλη γκάμα παιδικών ταινιών οπότε βρίσκουμε πάντα αυτή που αρέσει σε όλους και περνάμε τέλεια. 

Γενικά, από τότε που αποφασίσαμε ότι τα σαββατοκύριακα στο σπίτι μας δεν θα έχουν ούτε δουλειά, ούτε διάβασμα, δεθήκαμε περισσότερο σαν οικογένεια και δεν το έχω μετανιώσει ούτε για ένα λεπτό! 

v