Όλοι μαζί στο κρεβάτι: 5 στάσεις ύπνου όσων κοιμούνται με το μωρό

Όλοι μαζί στο κρεβάτι: 5 στάσεις ύπνου όσων κοιμούνται με το μωρό

Δεν υπάρχει γονιός που να μην λαχταρά να ξαπλώσει αγκαλιά με το μωράκι του... Ωστόσο, η συγκοίμηση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που, συχνά, διχάζει ακόμα και τους ειδικούς. Πάντως, όσοι εφαρμόζουν την συγκοίμηση με τα αγγελούδια τους - είτε από επιλογή είτε επειδή τα παιδιά έρχονται το βράδυ στο κρεβάτι με το έτσι θέλω - δεν μπορεί παρά να ταυτιστούν με τις παρακάτω... οικογενειακές στάσεις ύπνου!

Στάση «Η» (για την ήττα)

Αναφερόμαστε στη στάση που το μικροκαμωμένο πιτσιρίκι μας ξαπλώνει οριζόντια ανάμεσα στη μαμά και τον μπαμπά με τα χέρια και τα πόδια απλωμένα. Αν δεις την εικόνα αυτή από ψηλά, θα διαπιστώσεις ότι μαμά, μπαμπάς και παιδί σχηματίζουν το γράμμα «Η». Πρόκειται μάλλον για μία συνηθισμένη στάση που παρατηρούμε στην συγκοίμηση, αλλά όχι και την πιο βολική για τους γονείς. Το μωρό απολαμβάνει τον ύπνο του αλλά η μαμά και ο μπαμπάς ξυπνάνε (συνήθως) με πόνους στο σώμα από τις μπουνιές και τις κλωτσιές του παιδιού και... κατάκοποι! 

Στάση όλο χάδια

Μοιάζει με την προηγούμενη στάση, με τη διαφορά ότι το μωρό δεν ξαπλώνει οριζόντια αλλά κάθετα. Είναι σίγουρα πιο βολική από την προηγούμενη, ενώ έχει και ένα μπόνους: όλη τη νύχτα το μωρό χαϊδεύει (σαν γατί) την μαμά και τον μπαμπά στην πλάτη. Για άλλους αυτό είναι ευχάριστο να κοιμούνται με τα χεράκια του να τον ακουμπούν, για άλλους όχι και τόσο! Τουλάχιστον, όμως, δεν εμπεριέχει μπουνίτσες και κλωτσίτσες. 

Στάση κασκόλ

Μία επίσης συνηθισμένη στάση είναι όταν το μωρό δεν κοιμάται απλά στο κρεβάτι μας αλλά πάνω μας, και μάλιστα, πάνω στο πρόσωπο ή τον λαιμό μας! Πόσες φορές δεν ξυπνήσαμε με τα χέρια του να πασπατεύουν τα μάτια και την μύτη μας ή την ανάσα μας κομμένη επειδή το αγγελούδι μας βολεύτηκε στον λαιμό μας; Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι υπέροχο να κοιμάσαι αγκαλιά με τα παιδιά σου αλλά μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση ξεφεύγει…

Στάση «ο βασιλιάς του κόσμου»

Το μωρό μας, ο βασιλιάς του σπιτιού (και του κόσμου ολόκληρου μη σας πω), αποφασίζει πως θέλει όλο το διπλό κρεβάτι δικό του. Ξαπλώνει άνετα στην μέση του κρεβατιού, με τα χέρια και τα πόδια ορθάνοιχτα, ενώ οι γονείς κουλουριάζονται στο κάτω μέρος του σαν σκυλάκια. Σίγουρα δεν είναι άνετη στάση για την μαμά και τον μπαμπά αλλά πώς να του χαλάσεις το χατίρι… 

Στάση «ο μπαμπάς στον καναπέ»

Όταν έχεις δοκιμάσει όλες τις παραπάνω στάσεις, τότε δεν σου μένει τίποτε άλλο από τη στάση «ο μπαμπάς στον καναπέ». Μάλλον πρόκειται για την πιο συνηθισμένη στάση της συγκοίμησης καθώς στους δύο τρίτος δεν χωρεί! Ο μπαμπάς καταλήγει να κοιμάται μόνος του στον καναπέ και παρόλο που δεν καταφέραμε να κοιμηθούμε όλοι αγκαλιασμένοι όπως θα θέλαμε, τουλάχιστον το πρωί ξυπνήσαμε όλοι πιο ξεκούραστοι. Δεν το λες και λίγο. 

Φωτογραφίες από 9gag.com

v