Πρόωρο μωρό γεννήθηκε στις 22 βδομάδες - έπαθε 4 φορές πνευμονία και το ξεπέρασε

Πρόωρο μωρό γεννήθηκε στις 22 βδομάδες - έπαθε 4 φορές πνευμονία και το ξεπέρασε

Η μικρή Eris ήρθε στον κόσμο πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό. Οι γονείς της φοβήθηκαν πολλές φορές ότι θα την χάσουν αλλά, όπως λένε οι ίδιοι, οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να της σώσουν τη ζωή.

Η 37χρονη Cayce Lee, έκανε ενέσεις από την 16η εβδομάδα για να αποτρέψει μια πρόωρη εγκυμοσύνη, ενώ οι γιατροί προχώρησαν και σε επέμβαση του τραχήλου της μήτρας για τον ίδιο λόγο. Η μέλλουσα μαμά κατάφερε να κρατήσει την κόρη της στην κοιλιά της για περίπου 7 εβδομάδες ακόμα, όταν πια κλήθηκε να γεννήσει εσπευσμένα με καισαρική τομή.

Αμέσως μόλις γεννήθηκε η μικρή Eris, στις 22 εβδομάδες και 5 μέρες, οι γιατροί την έβαλαν στις ειδικές σακούλες που τοποθετούν τα πρόωρα μωρά για να αποτρέψουν τον κίνδυνο υποθερμίας και έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 254 ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα ανέπτυξε μια σειρά από προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας λοίμωξης από σταφυλόκοκκο, σήψη και πνευμονία. 



«Η κορούλα μας έπαθε πνευμονία 4 φορές και οι γιατροί μας προετοίμασαν και τις 4 για το χειρότερο ενδεχόμενο. Υπήρξαν αρκετές στιγμές που πιστέψαμε ότι δεν θα τα καταφέρει και την αποχαιρετήσαμε» θυμάται συγκινημένη η μητέρα της. «Αλλά τελικά, τα κατάφερνε πάντα!» συμπληρώνει. 

Η μικρή Eris, που πριν λίγο καιρό έσβησε το πρώτο της κεράκι, έχει μεγαλώσει και είναι ένα υγιέστατο, χαρούμενο παιδάκι. Οι γονείς της έχουν αφήσει πίσω τους την περιπέτεια που πέρασαν, αλλά δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι η κόρη τους είναι και θα είναι το μικρό τους θαύμα που κέρδισε όλες τις μάχες που κλήθηκε να δώσει. 

Πηγή: mirror.co.uk

v