Πέθανε έγκυος 7 μηνών από κορονοϊό - το βρέφος σώθηκε με επείγουσα καισαρική

Πέθανε έγκυος 7 μηνών από κορονοϊό - το βρέφος σώθηκε με επείγουσα καισαρική

Μία δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή σήμερα, καθώς 38χρονη έγκυος έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διαγνώστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου θετική στην νόσο, ενώ διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης.

Η Παρθένα Κουτμερίδου νόσησε με κορονοϊό ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην κλινική Άγιος Λουκάς, στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική τομή για να σώσουν το νεογνό. 

Οι δικοί της έκαναν έκκληση για αίμα τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή η 38χρονη γυναίκα, που όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής, 

Η άτυχη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί από φόβο, λόγω της εγκυμοσύνης της. Όπως είχε πει ο πατέρας της στο protothema.gr,  είχε αναβάλει τον εμβολιασμό της μετά από σχετική συνεννόηση με τον γυναικολόγο της και προκειμένου να προηγηθεί ο τοκετός.

Το μωρό νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών και προς το παρόν είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Protothema.gr

v