Πρόωρο μωρό θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του μετά από σκληρή μάχη 125 ημερών

Πρόωρο μωρό θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του μετά από σκληρή μάχη 125 ημερών

Όταν η 25χρονη Kimberley Melvin γέννησε την Freya-Rose 15 εβδομάδες νωρίτερα, οι προοπτικές για την επιβίωσή της ήταν εξαιρετικά δυσοίωνες. Παρ’ όλ’ αυτά, η μικρούλα τα κατάφερε και τώρα ετοιμάζεται να αφήσει το νοσοκομείο για να κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι της.

Πριν γεννηθεί, οι γονείς της πίστευαν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά λόγω του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών που είχε από μικρή η Kimberley. Σε μια εξέταση ρουτίνας, όμως, η 25χρονη ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος τεσσάρων εβδομάδων. Το νεαρό ζευγάρι ενθουσιάστηκε με τα νέα, αλλά τα πράγματα πήραν γρήγορα μια άγρια τροπή.

15 εβδομάδες πριν την καταληκτική ημερομηνία της, η κοπέλα παρουσίασε αιμορραγία και από φόβο μην αποβάλλει, οι γιατροί την έβαλαν εσπευσμένα στην αίθουσα τοκετού και έφεραν στον κόσμο το πρόωρο μωράκι της. Η κορούλα τους ήταν ζωντανή μεν, αλλά έπρεπε να περάσουν από σαράντα κύματα μέχρι να νιώσουν ότι όλα πάνε καλά.

«Πηγαίναμε να τη δούμε κάθε μέρα», θυμάται η μαμά της, «και ήταν εξαιρετικά επώδυνο πάντα, ειδικά την ώρα που φεύγαμε και την αφήναμε μόνη της να παλεύει με ένα σωρό προβλήματα υγείας».

Όταν γεννήθηκε, η Freya-Rose ζύγιζε μόλις 730 γραμμάρια και οι γιατροί της έδιναν 30% πιθανότητες να επιβιώσει από τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει μια τόσο πρόωρη γέννα.

Πριν από μία εβδομάδα, όμως, το κοριτσάκι ζύγιζε 3 κιλά και οι δύο ευτυχείς γονείς το έφεραν στο σπίτι όπου θα περάσουν τα πρώτα τους Χριστούγεννα όλοι μαζί. Η κατάστασή της είναι πλέον σταθερή και η δύσκολη περιπέτειά της τής έχει αφήσει μόνο μια χρόνια πάθηση στους πνεύμονες που απαιτεί τακτική παρακολούθηση.

«Πέρασε 125 μέρες στην εντατική, αλλά νιώθουμε σαν να γεννήθηκε μόλις χτες», λέει η μαμά, «είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μας!»

Πηγή: metro.co.uk

v