Εξερράγη βόμβα σε δημοτικό σχολείο στην Κύπρο - υποπτεύονται αρνητές

Εξερράγη βόμβα σε δημοτικό σχολείο στην Κύπρο - υποπτεύονται αρνητές

Ένα άκρως σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ώρες σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου «Πολύκαρπος Βλάχος».

Ο πρώτος μηχανισμός εξερράγη στις 01:35 και όπως διαπιστώθηκε πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιο κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτα, παράθυρα και εξοπλισμό της αίθουσας, αλλά και στα παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος μηχανισμός δεν εξερράγη και θα ερευνηθεί από τις αρχές.

Ο Μιχάλης Σαββίδης, μέλος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια. «Είναι καταδικαστέο, λυπηρό. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε ακόμα. Τοποθετήθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας εξερράγη, ο άλλος όχι. Θα μπορούσαμε να ερχόμασταν εδώ το πρωί και να είχαμε άλλα θέματα», είπε.

Σύμφωνα με το alphanews.live, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού Μαρίνος Βασιλείου δήλωσε: «είμαστε στο αρχικό στάδιο, θα εξετάσουμε κλειστά κυκλώματα, αξιολογούνται μαρτυρίες από γείτονες και περίοικους και θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις στα αντικείμενα και στον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη. 

Φαίνεται ότι το εκρηκτικό αντικείμενο είναι μεγάλο, είναι ένα κυλινδρικό μεγάλο αντικείμενο που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ζημιές που θα προκαλούσε εάν τελικά εκραγόταν αυτός ο μηχανισμός. Είναι αντικείμενο της διερεύνησης εάν πρόκειται για τον ίδιο ή διαφορετικό μηχανισμό».

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Φωτογραφίες από την καταστροφή

Πηγή: alphanews.live, offsite.com.cy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v