4 χριστουγεννιάτικοι προορισμοί που θα απολαύσουν τα παιδιά

4 χριστουγεννιάτικοι προορισμοί που θα απολαύσουν τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών που κάθε χρόνο ανυπομονούν να κλείσουν τα σχολεία και να ξεκινήσουν οι βόλτες, οι εκδρομές, τα παιχνίδια και, φυσικά, ο κοινός χρόνος με την μαμά και τον μπαμπά. Εάν φέτος τα Χριστούγεννα σκοπεύετε να αποδράσετε για λίγες μέρες, σας προτείνουμε 4 μέρη που είναι ιδανικά για εσάς και παράλληλα ονειρεμένα για τα παιδιά!

Επισκεφθείτε τη Δράμα και την Ονειρούπολη

Η Δράμα είναι μια πανέμορφη πόλη που κάθε Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό σκηνικό, ιδανικό για τις οικογενειακές μας διακοπές. Το πάρκο της Ονειρούπολης ανάβει τα φώτα του και περιμένει μικρούς και μεγάλους να δουν από κοντά το παλάτι της πριγκίπισσας Έλσας, το δάσος των ευχών, τον κεραυνό Μακουϊν, την Μουλάν, την Ραπουνζέλ και πολλούς ακόμη αγαπημένους χαρακτήρες.

Η Ονειρούπολη αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες ενώ μεταμορφώνει την πόλη της Δράμας σε ένα ονειρικό παραμύθι. Εάν μάλιστα αποφασίσετε να περάσετε εκεί και την πρωτοχρονιά, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα τοπικό έθιμο στην Καλλίφυτο. Τη δεύτερη μέρα του Γενάρη πραγματοποιείται το έθιμο των «Μωμόγερων», στο οποίο συμμετέχουν χορευτές μεταμφιεσμένοι σε γέροντες. 

Ο Μύλος των ξωτικών σας περιμένει στα Τρίκαλα

Σίγουρα έχετε ακούσει για τους γραφικούς οικισμούς του νομού Τρικάλων, όπως την Ελάτη, το Περτούλι και την Καλαμπάκα τους οποίους, αν δεν τους έχετε ήδη επισκεφθεί, τους έχετε θαυμάσει μέσα από φωτογραφίες. Ωστόσο φέτος τα Χριστούγεννα, έχετε ακόμα έναν λόγο να περάσετε τις διακοπές σας στα Τρίκαλα. 

Στο χριστουγεννιάτικο πάρκο Μύλος των ξωτικών, με θεματικό αντικείμενο τον «Θρύλο του Ιππότη των Χριστουγέννων», τα παιδιά θα συναντήσουν καλόκαρδους ιππότες που φιλοξενούνται στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά. Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στο Βόλο θα διασκεδάσετε στο Πάρκο του Πινόκιο

Ο Βόλος και τα χωριά του Πηλίου που βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά πολύ περισσότερο για τον χειμώνα! Εάν λοιπόν έχετε σκοπό να αποδράσετε φέτος τα Χριστούγεννα, σας προτείνουμε τα χιονισμένα χωριά του Πηλίου, με τα πέτρινα σοκάκια και τα ζεστά ταβερνάκια που σερβίρουν μοναδικούς μεζέδες. 

Παράλληλα, μπορείτε να επισκεφθείτε το Πάρκο του Πινόκιο με τα παιδιά όπου θα διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσης! Ο Πινόκιο γίνεται φέτος ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Βόλου που μαζί τον Τζεπέτο, τον γρύλο και την γαλάζια νεράιδα, γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη και τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Η Καστοριά σας περιμένει με την Λιμνοπολιτεία 

H πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην Ελλάδα. Το πανέμορφο τοπία, τα παλιά αρχοντικά, ο κοσμοπολίτικος αέρας και η ήπια νυχτερινή ζωή στις όχθες της λίμνης της Καστοριάς, είναι από μόνα τους στοιχεία άκρως δελεαστικά για να περάσουμε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας - και ειδικά άν προσθέσουμε στην εξίσωση και τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα για παιδιά.

Στις 8 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα η μαγική Λιμνοπολιτεία έρχεται να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις στους μικρούς (αλλά και μεγάλους) επισκέπτες της με συναυλίες, παγοδρόμια και άλλα πολλά ενδιαφέροντα χριστουγεννιάτικα happenings.

v