7χρονος με σπάνια πάθηση δίνει αγώνα με τον χρόνο – περιμένει για δότη μυελού

7χρονος με σπάνια πάθηση δίνει αγώνα με τον χρόνο – περιμένει για δότη μυελού

Είναι πραγματικά συντριπτικό για έναν γονιό να ακούει ότι το παιδί του πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, η οποία όχι μόνο το δυσκολεύει στην καθημερινότητά του, αλλά απειλεί και την ίδια του τη ζωή. Για τον Sam και τη Genevieve Wilkes, η στιγμή που ο γιος τους Olcan διαγνώστηκε με απλαστική αναιμία ήταν ένα σοκ που δεν θα ξεπεράσουν ποτέ. Παρ’ όλ’ αυτά, ελπίζουν ότι αν βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών, οι πιθανότητες του γιου τους να έχει μια κανονική ζωή θα αυξηθούν σημαντικά.

Προς το παρόν, ο κατάλληλος δότης αναζητείται και η οικογένεια βρίσκεται σε έναν καθημερινό αγώνα με τον χρόνο αφού το 70% των ασθενών δεν επιβιώνουν πάνω από 12 μήνες χωρίς μεταμόσχευση.

Μέχρι να γίνει αυτό, ο Olcan υποβάλλεται σε μετάγγιση για αίμα και αιμοπετάλια κάθε 15 μέρες. Δυστυχώς, όσο μένει εκτεθειμένος, η παραμικρή προσβολή από κάποιο μικρόβιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του

Ο 7χρονος δεν έχει πάντα τις δυναμεις που απαιτούνται για να ζήσει ένα παιδί την κάθε μέρα όπως πρέπει, αλλά οι γονείς του κάνουν ότι μπορούν για να βγαίνει έξω απ’ το σπίτι και να παίζει με τον μικρότερο αδερφό του, τον Hunter.

«Πάμε στην παραλία και οπουδήποτε μπορούμε, αλλά μόνο όταν δεν έχει καθόλου κόσμο για να μη διακινδυνεύσουμε να κολλήσει κάτι το παιδί», λέει η μαμά.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε όταν, μια μέρα, την ώρα που είχαν βγει για έναν περίπατο, ο μικρός έπεσε κάτω και τα γόνατά του μελάνιασαν χωρίς προφανή λόγο. Οι πολλαπλές εξετάσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στη δυσάρεστη διάγνωση ότι πάσχει από απλαστική αναιμία.

Παρά την αγωνία που βιώνει η οικογένεια, όμως, ο μικρός έχει προσαρμοστεί στις θεραπείες του και περιμένει υπομονετικά να βρεθεί ο δότης που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του.

Πηγή: mirror.co.uk

v