Η κόρη μου είναι 3 ετών και δεν έχει δοκιμάσει ποτέ γλυκό!

Η κόρη μου είναι 3 ετών και δεν έχει δοκιμάσει ποτέ γλυκό!

Σύμφωνα με τους απανταχού παιδιάτρους, είναι σημαντικό για ένα παιδί να μην εκτεθεί στη ζάχαρη μέσω γλυκών και λιχουδιών μέχρι τα 2 έτη. Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε γονιός ξέρει ότι από ένα σημείο και μετά δεν είναι εύκολο να αποκλείσεις εντελώς ένα παιδί από τα γλυκά. Απλά προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή τους στο ελάχιστο δυνατό.

Σύμφωνα, πάντως με μια Αυστραλέζα μαμά ο πλήρης αποκλεισμός δεν είναι και τόσο δύσκολος αφού η ίδια έχει κρατήσει την κόρη της μακριά από οποιαδήποτε ζαχαρούχα τροφή μέχρι τώρα που είναι 3 ετών!

Απ’ όσα λέει, αντί για γλυκά δίνει στην κόρη της αποξηραμένα φρούτα, δαμάσκηνα, χουρμάδες κλπ. Εκνευρίζεται, μάλιστα, όταν όσοι το μαθαίνουν της λένε πως υπερβάλλει και στερεί από το παιδί της μια βασική απόλαυση της ζωής, ειδικά τώρα που είναι μικρή.

Η ίδια επιμένει ότι το κοριτσάκι της είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τις λιχουδιές που της δίνει αντί για τα κλασικά γλυκίσματα σε βαθμό που έχει αναγκαστεί να βάλει όριο στο πόσους χουρμάδες θα φάει το παιδί, όπως θα έβαζε και στα σοκολατάκια π.χ. Μάλιστα, της δίνει αποξηραμένα φρούτα και ως ανταμοιβή για να φάει όλο το φαγητό της.

Επιπλέον, φτιάχνουν μαζί άλλου είδους γλυκά, πιο υγιεινά, που έχουν και κάποια από τα συνήθη αγαπημένα υλικά όπως είναι η σοκολάτα.

«Δεν καταλαβαίνω», λέει, «γιατί πρέπει να ξέρει η κόρη μου τι είναι το γλυφιτζούρι ή η καραμέλα».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η αποφασισμένη μαμά έχει καταφέρει την κόρη της να αδιαφορεί εντελώς για τα γλυκά όταν της τα προφέρουν άλλοι – κάτι που δεν ήταν δυνατό να αποφύγει.

«Πρόσφατα της έδωσαν ένα σακουλάκι με διάφορα γλυκίσματα αλλά εκείνη, αντί να τα φάει, έπαιζε μαζί τους λες και ήταν παιχνίδια», λέει με περηφάνεια.

Πηγή: mirror.co.uk

v