Ακούς «το παιδί σας έχει όγκο» και παγώνεις – μετά πας βήμα-βήμα και ελπίζεις

Ακούς «το παιδί σας έχει όγκο» και παγώνεις – μετά πας βήμα-βήμα και ελπίζεις

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Tiago Viernes έγινε 8 ετών και μετά από μια μεγάλη και μακρόσυρτη περιπέτεια με την υγεία του, μοιάζει έτοιμος να ζήσειμια γεμάτη ζωή όπως κάθε συνομήλικός του.

«Κάποτε δεν θα μπορούσα καν να σκεφτώ ότι ο γιος μου θα έχει τέτοιες προοπτικές στη ζωή του», λέει ο Conan Viernes, «ήταν μόλις 2 όταν μας είπαν ότι έχει μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και πάγωσε ο χρόνος… Για πολύ καιρό δεν ξέραμε τι μας επιφυλλάσουν οι μέρες που έρχονται, αν ο γιος μας θα ζει και πώς. Ευτυχώς, πριν λίγο καιρό, ο μικρός ολοκλήρωσε τις θεραπείες του με επιτυχία και πλεόν μπορούμε να βλέπουμε μπροστά, αντί να παίρνουμε τη ζωή βήμα-βήμα».

Μέχρι τότε, η ζωή μας πριν την διάγνωση είχε ανατραπεί τελειως. Με λίγα λόγια, έπρεπε να μετακομίσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο νοσοκομείο όπου ο Tiago θα λάμβανε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Οι θεραπείες του ήταν τόσο επίπονες που δεν μπορούσαμε να λείπουμε ούτε στιγμή από δίπλα του και όταν λείπαμε, έπρεπε να είμαστε σε απόσταση λεπτών. Άλλαξαν τα πάντα, η καθημερινότητά μας, οι δουλειές μας, τα σχολεία των παιδιών μας – όλα προσαρμόστηκαν στην δύσκολη καθημερινότητα του μικρού στο νοσοκομείο.

Ήταν ζόρικο, αλλά μόνο έτσι θα κρατούσαμε την οικογένεια μαζί ώστε να βοηθήσουμε όλοι τον Tiago σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτή η προσήλωση στον στόχο μας, μας έκανε να αφήσουμε τα θέματα υγείας στους γιατρούς κι να εστιάσουμε σ’ αυτό που μπορούσαμε εμείς να προσφέρουμε: τη χαρά. Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να είναι ξεχωριστή και να την περνάμε με τον νου μας μακριά από όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την εξέλιξη των θεραπείων, μπορούσαμε όμως να χαρίσουμε στο παιδί μας μερικές όμορφες στιγμές μακριά απ’ το πεδίο της μάχης του.

Πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο και η κούραση καμιά φορά σε καταβάλλει σε βαθμό που θες να απομονωθείς για μέρες. Αλλά ως γονιός βρίσκεις τη δύναμη και συνεχίζεις. Τα αποθέματα μέσα μας είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε.

Τελικά, όλα πήγαν καλά και ο Tiago βγήκε απ’ το τούνελ με την ψυχή του γεμάτη από φως αντί για σκοτάδι.

Αυτός είναι και ο λόγος που μοιράζομαστε την εμπειρία μας σε κάθε ευκαιρία. Για να δείξουμε σε όλους τους γονείς εκεί έξω που περνάνε τα ίδια, ότι υπάρχει τρόπος να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε μια τέτοια κατάσταση. Επίσης, για να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτό το ταξίδι, αλλά πρόκειται για μια διαδρομή που την έχουμε περάσει πολλοί.

Και αν έχεις πίστη, ελπίδα και προσήλωση στο να χαρίζεις στο παιδί σου τη χαρά καθημερινά, μπορεί να σε οδηγήσει στον προορισμό που θες.

Πηγή: insider.com

v