Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι παραλίγο να χάσω το μωρό μου από μηνιγγιτιδόκοκκο

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι παραλίγο να χάσω το μωρό μου από μηνιγγιτιδόκοκκο

Μια μητέρα από την Αδελαΐδα που παραλίγο να χάσει το μωράκι της από μηνιγγιτιδόκοκκο μίλησε για τη δοκιμασία της, εν μέσω ενός κύματος κρουσμάτων της νόσου στη Νότια Αυστραλία.

Η Keira Hanson εξομολογήθηκε ότι ήταν έτοιμη να αποχαιρετήσει για πάντα την κόρη της καθώς η κατάσταση της ήταν πολύ κρίσιμη. Μόλις τεσσάρων μηνών, η μικρούλα Sophie έπεσε σε κώμα για δύο ημέρες, ενώ πάλευε με την ασθένεια στο νοσοκομείο.

«Δεν την αναγνώριζα. Ήταν διασωληνωμένη και ήταν τρομακτικό», δήλωσε η μητέρα, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Κάθε μέρα πίστευα ότι κάποιος γιατρός θα μου έλεγε ότι το παιδί μου πέθανε».

Η Sophie έπασχε από βρογχιολίτιδα, αλλά η γιαγιά της την πήγε στο νοσοκομείο όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Ένας γιατρός ωστόσο, παρατήρησε μια ροζ κουκκίδα στο πόδι του κοριτσιού και κατάλαβε αμέσως ότι το παιδί είχε μηνιγγιτιδόκοκκο.

«Εκείνος ο γιατρός που είδε την κουκκίδα στο πόδι της, της έσωσε τη ζωή, γιατί αν πηγαίναμε σπίτι θα είχε πεθάνει σίγουρα», δήλωσε η γιαγιά της Sophie, Jeannette Hanson.

«Είναι το μικρό μου θαύμα. Αυτό που πέρασε ήταν ένας εφιάλτης» είπε η μητέρα της.

Η οικογένεια γνωρίζει ότι η Sophie μπορεί να μην έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και ότι θα μπορούσε να έχει υποστεί ανεπίγνωστη εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της.

Πηγή: 7news.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v