Γυναίκα με έκτοπη κύηση σώθηκε από θαύμα - το μωρό μεγάλωνε στο συκώτι της

Γυναίκα με έκτοπη κύηση σώθηκε από θαύμα - το μωρό μεγάλωνε στο συκώτι της

Μια γυναίκα από τον Καναδά επιβίωσε από μια σπάνια μορφή έκτοπης εγκυμοσύνης, όπου το έμβρυο αναπτυσσόταν στο συκώτι της. Το απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός βίντεο στο TikTok, το οποίο έχει σήμερα 5,7 εκατομμύρια προβολές.

O παιδίατρος Dr. Michael Narvey που ανέβασε το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα, μίλησε για το περιστατικό, ενώ τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν αντιμέτωπος με μια τόσο δύσκολη περίπτωση.

Η 33χρονη ασθενής, μετά από εμμηνορροϊκή αιμορραγία που παρουσίαζε επί 14 συνεχόμενες ημέρες, εισήχθη στην κλινική. Έπειτα από μια σειρά εξετάσεων οι γιατροί ανακάλυψαν ότι στο συκώτι της αναπτυσσόταν ένα μωρό.

@nicu_musings

Where is this ectopic ##pregnancy ⁉️Believe it or not! ##doctor ##baby ##doctorsoftiktok ##fypシ ##foryoupage

♬ original sound - Dr Michael Narvey

Η γυναίκα είχε μια εξαιρετικά σπάνια μορφή έκτοπης εγκυμοσύνης, κατά την οποία «ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται και αναπτύσσεται εκτός της κύριας κοιλότητας της μήτρας», σύμφωνα με την Mayo Clinic. Εκτός από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος αναπτύσσεται εκεί που δεν θα έπρεπε, τα συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν κολπική αιμορραγία και πόνο στην πύελο και την κοιλιά, οι οποίοι γενικά αυξάνονται καθώς το αγέννητο παιδί μεγαλώνει.

Σε διαφορετικό βίντεο, ο Dr. Narvey περιέγραψε πώς σε μια φυσιολογική έκτοπη εγκυμοσύνη, το γονιμοποιημένο ωάριο «καταλήγει να κολλήσει» στη σάλπιγγα, αλλά, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να ενσωματωθεί στο κοιλιακό τοίχωμα.

Ωστόσο, η περίπτωση αυτής της ασθενούς ήταν ακόμη πιο σπάνια, καθώς το έμβρυο βρισκόταν στο συκώτι!

@nicu_musings

Reply to @ortensiajune how did that embryo get to the liver? ##fypシ ##foryoupage ##doctorsoftiktok ##doctor

♬ original sound - Dr Michael Narvey

«Τα βλέπουμε αυτά μερικές φορές, αλλά ποτέ στο ήπαρ», δήλωσε ο Narvey, ο οποίος εργάζεται για το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Νοσοκομείου Παίδων της Μανιτόμπα.

Δυστυχώς, μια τέτοια κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη τόσο για τις μητέρες όσο και για τα έμβρυα, καθώς το έμβρυο σπάνια είναι σε θέση να αναπτυχθεί σωστά εκτός της μήτρας. Πράγματι, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τη ζωή της ασθενούς, δεν μπόρεσαν να σώσουν το αγέννητο παιδί της, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του περιστατικού.

Πηγή: nypost.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v