«Η διακοπή κύησης στους 5 μήνες ήταν η πιο επώδυνη στιγμή της ζωής μου»

«Η διακοπή κύησης στους 5 μήνες ήταν η πιο επώδυνη στιγμή της ζωής μου»

Ένα από τα πιο δυσάρεστα ενδεχόμενα μιας εγκυμοσύνης είναι να πάει κάτι στραβά ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς η μαμά έχει ήδη αρχίσει να δένεται με το παιδί που περιμένει κι έχει αγκαλιάσει τον νέο της ρόλο. Κι έτσι νιώθει βαθιά την οδύνη της απώλειας του παιδιού της, ακόμα και αν δεν το είχε κρατήσει ποτέ στην αγκαλιά της.

Η 35χρονη Asley Faith είχε κυριευθεί από χαρούμενα συναισθήματα όταν έμαθε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί, αφού εκείνη και ο άντρας της προσπαθούσαν για πολύ καιρό με αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», λέει, «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω μαμά και τώρα θα γινόταν επιτέλους το όνειρό μου πραγματικότητα».

Το ζευγάρι περίμενε αρκετό καιρό πριν ανακοινώσει τα νέα σε συγγενείς και φίλους. Ήθελαν να σιγουρευτούν ότι όλα πήγαιναν καλά, ειδικά μετά τις περιπέτειές τους με την υπογονιμότητα. Το πρώτο τρίμηνο πήγε περίφημα. Έμαθαν ότι περιμένουν αγόρι, βρήκαν όνομα κι ετοίμασαν το δωμάτιό του.

Σε μια κομβική εξέταση όμως, στις 19 εβδομάδες, οι γιατροί εντόπισαν έναν θρόμβο που έμελλε να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων.

«Ήταν κάτι που συμβαίνει σπάνια», θυμάται η Asley, «ο θρόμβος ήταν σε τέτοιο σημείο που οποιαδήποτε στιγμή μπορούσε να κόψει τη ροή του αίματος προς το έμβρυο προκαλώντας τον θάνατό του».

Τότε ήταν που η Asley, αναγκάστηκε να πάρει την πιο επώδυνη απόφαση της ζωής της, να διακόψει την κύηση αποχαιρετώντας το όνειρό της…

«Οι περισσότερες γυναίκες περνάνε τις οδύνες της  γέννας ώστε να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το παιδί τους», λέει με πόνο, «Εγώ πέρασα αντίστοιχες οδύνες για να επιστρέψω σπίτι μου μόνη και πάλι. Πότέ δεν έχω πονέσει όσο πόνεσα εκείνη την ημέρα».

Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει μετανιώσει που διέκοψε την κύηση από τη στιγμή που το παιδί δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. «Το σκέφτηκα πολύ, αλλά ένιωθα ότι θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου», λέει, «να φέρω ένα παιδί στον κόσμο υπό αυτές τις συνθήκες, αν κατάφερνε να επιβιώσει τελικά».

Σήμερα, συνεχίζει να βιώνει έντονα την απώλεια αλλά δεν έχει σταματήσει να ελπίζει για το καλύτερο.

Πηγή: 7news.com.au

v