Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Είναι φυσιολογικό να έχω αίμα πολλές μέρες;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Είναι φυσιολογικό να έχω αίμα πολλές μέρες;

Ερώτηση:
Στις 21 Νοέμβρη, (8η ημέρα του κύκλου μου) είχα μια απροστάτευτη επαφή με τον σύντροφό μου, χωρίς όμως να γίνει εκσπερμάτωση. Λόγω φόβου, εντός 24 ωρών, πήρα το χάπι της επόμενης μέρας(norlevo). Στις 30 του μήνα, δηλαδή 9 μέρες μετά και μέχρι σήμερα( 5/12) έχω καφέ σταγόνες αίματος. Είναι φυσιολογικό να έχω τόσες μέρες αυτές τις σταγόνες αίματος; Κανονικά περιμένω να αδιαθετήσω στις 12-13 του μήνα. Το αίμα είναι δείγμα ότι έδρασε καλά το χάπι ή υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης; Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι μια έντονη ορμονική παρέμβαση στον κύκλο της γυναίκας και μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους όπως αυτός που συμβαίνει σε σας. Αν ανησυχείτε, πρέπει να κάνετε ένα τεστ κυήσεως στο αίμα για σιγουριά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v