Η θεία με τα ψαγμένα δώρα κι άλλοι 4 συγγενείς που αδημονούμε να δούμε τις γιορτές

Η θεία με τα ψαγμένα δώρα κι άλλοι 4 συγγενείς που αδημονούμε να δούμε τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε με όλους τους αγαπημένους μας συγγενείς τους οποίους δεν προλαβαίνουμε να επισκεπτόμαστε συχνά. Μάλιστα, η μέρα που συγκεντρώνεται ολόκληρο το σόι γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη του χρόνου! Ωστόσο, παρά τον ενθουσιασμό μας που βλέπουμε ξανά όλους τους συγγενείς, κάποιοι έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και η χαρά μας που τους συναντάμε είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Η θεία με τα ψαγμένα δώρα για τα παιδιά

Όλοι αγαπάμε αυτή τη θεία όχι μόνο επειδή είναι πνευματώδης και γενναιόδωρη, αλλά κι επειδή τα δώρα της είναι πάντα τα καλύτερα! Δεν ψωνίζει τελευταία στιγμή, ούτε επιλέγει στην τύχη. Είναι σαν να μας γνωρίζει όλους καλύτερα κι από τον εαυτό μας και διαλέγει τα δώρα της έπειτα από σκέψη και ενδελεχή έρευνα. 

Όταν έρχεται η ώρα να ανοίξουμε τα δώρα, αφήνουμε το δικό της για το τέλος γιατί ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα είναι το καλύτερο: μας ταιριάζει, μας αρέσει και είναι τόσο εύστοχο και… ψαγμένο όσο και η αγαπημένη μας θεία. 

Ο ξάδερφος με τα πρωτότυπα ανέκδοτα

Δεν τον συναντάμε συχνά λόγω των ασφυκτικών ρυθμών της καθημερινότητας αλλά ανυπομονούμε να τον δούμε στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη μάζωξη συγγενών. Συνήθως κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού και με πολύ σοβαρό ύφος κάνει τις πιο απίστευτες πλάκες. 

Μετά το φαγητό, κι ενώ όλοι βρίσκονται σε καλή διάθεση, αρχίζει έναν καταιγισμό από ανέκδοτα που μας κάνουν να κλαίμε από τα γέλια! Είναι η ψυχή της παρέας και δεν νοείται χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή ρεβεγιόν χωρίς εκείνον!

Ο θείος που δε βαριέται να παίζει με τα παιδιά

Ίσως ο πιο αγαπημένος μας θείος, αυτός που ανυπομονούμε να συναντήσουμε στις γιορτές, είναι εκείνος που παίζει ασταμάτητα με τα παιδιά! Τον αγαπάμε επειδή κρύβει και ο ίδιος ένα παιδί μέσα του, ενώ μας συγκινεί ο καλοσυνάτος και αυθόρμητος χαρακτήρας του. Ωστόσο, του έχουμε αδυναμία και για έναν ακόμα λόγο: απασχολεί τα όλα τα πιτσιρίκια (μαζί και τα δικά μας) και οι υπόλοιποι ξεχνάμε για λίγο ότι έχουμε παιδιά. 

Θα τον δεις να κάθεται οκλαδόν στη μέση του σαλονιού και να παίζει Jenga ή Monopoly με τα ανίψια του. Μετά τα επιτραπέζια, θα εφεύρει ένα κάρο παιχνίδια ρόλων ή φαντασίας για να περάσει λίγο ακόμα χρόνο μαζί τους. Κι όταν τα παιδιά βαριούνται τα παιχνίδια, τα μαζεύει γύρω του και τους εξιστορεί απίθανες ιστορίες και παραμύθια. 

Η θεία με τις τέλειες πίτες

Πείτε μας κοιλιόδουλος, αλλά από τη χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση συγγενών δεν μπορεί να λείπει η θεία με τις πιο νόστιμες πίτες του κόσμου! Όταν μπαίνει στο σπίτι, την ακολουθούν εκπληκτικές μυρωδιές από τα τάπερ που κρατάει. Μάλιστα, για να μην αφήσει κανέναν παραπονεμμένο, φτιάχνει τις αγαπημένες πίτες όλων μας. 

Η συγκεκριμένη θεία έχει αναγάγει το άνοιγμα σπιτικού φύλλου σε επιστήμη ενώ οι χορτόπιτες, οι μαραθόπιτες, οι κοτόπιτες, οι μανιταρόπιτες και οι πατατόπιτές της είναι αξεπέραστες. Φυσικά την αγαπάμε και για το ακέραιο του χαρακτήρα της αλλά και για την υπομονή που επιδεικνύει σε κάθε κατάσταση, αλλά Χριστούγεννα χωρίς τις πίτες της δεν είναι Χριστούγεννα!

Η ξαδέρφη με τα χειροποίητα δώρα για όλους

Εκτός από τη θεία με τα… ψαγμένα δώρα, έχουμε και την ξαδέρφη με τα χειροποίητα δώρα που μας συγκινούν πάντα. Το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητο ενώ αφιερώνει μήνες για να φτιάξει σε όλους τους αγαπημένους της συγγενείς το κατάλληλο δώρο!

Από πλεκτά κασκόλ και χειροποίητα πουλόβερ μέχρι διακοσμητικά κεριά και κοσμήματα, η γκάμα της είναι τεράστια. Ωστόσο, τα πιο καλαίσθητα και μοναδικά δώρα τα ετοιμάζει για τα παιδιά του σογιού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μέχρι το τέλος της μέρας τα πιτσιρίκια (μαζί με τον θείο που δεν βαριέται ποτέ να παίζει μαζί τους)  έχουν βάλει στην άκρη τα ακριβά δώρα των υπόλοιπων συγγενών και ασχολούνται με τα χειροποίητα παιχνίδια της ξαδέρφης.

v